Çanakkale CHP’de son yıllarda kaynayan kazan fokurdamaya devam ediyor.  Sert açıklamalar, istifalar görevden almalarla güçlü olması gereken dönemde CHP Çanakkale’de adeta paramparça olmuş durumda.
 
CHP’de parti içi güç savaşları yaşanıyor. Yıllar önce delege seçimleri ile başlayan savaş, artarak devam ediyor. Dizileri aratmaya savaşın etkileri de artık çarşaf çarşaf gün yüzüne çıkıyor. Parti içindeki kavgaların gün yüzüne çıkmasının ardından istifalar peş peşe geldi.
Partide ilk istifa yıllarını partiye vermiş ve hatta il başkanlığı bile yapan Nesat Önder ile başladı. Nejat Önder’in il başkanı olduğu dönemde yapılan kongre öncesi kaset savaşları çıkmaya başlamıştı. Burada başlayan savaşın bedelini Önder eski partisi CHP’ye acı ödetti. İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran CHP, il genel meclisi başkanlığı seçim sürecinde partisinden istifa ederek ezeli rakibi AK Parti’ye geçti ve başkan seçildi. Bu transfer AK Parti tarafından zaferle karşılanırken, CHP de yıllar sonra aldığı İl Genel Meclisi Başkanlığını da kaptırmış oldu.
 
ÇAN İL GENEL MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ
 
İl Genel Meclisi’nde bir istifa daha yaşandı. Bu hafta Çan İl Genel Meclis Üyesi Erdal Güler, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak "CHP il genel meclis grubunun bir parçası olmayı bugün itibari ile sonlandırmış bulunuyorum" açıklamasında bulundu.  Güler istifasını şu sözlerle duyurdu, "Çok kıymetli yoldaşlarım, hemşehrilerim ve çok değerli  Çanakkale  kamuoyu, Uzun zamandır süre gelen bir takım konular ve birikimler bugün  bu konuyu konuşmayı ve eylemsizliği eyleme dönüştürmeyi gerektirmiştir. Kitlesel değil kişisel politikalar ön plana çıkmaya başlamış. ilkesel duruş ,etik değerler ve  parti politikalarından uzaklaşan ; grup kararlarının yok sayıldığı tutarsız ve kişisel show noktası haline gelen CHP il genel meclis grubunun bir parçası olmayı bugün itibari ile sonlandırmış bulunuyorum. Bilgilerinize sunar, bildiğiniz duruşum ile; Önce devletim için devletçilik demeye sonra milletim için milliyetçilik demeye bildiğimiz yolda Atamın izinde onun ilkelerinin ışığında yoluma devam ediyorum. Saygılarımla..." Güler açıklamasının altına imzasını Bağımsız İl Genel Meclis Üyesi olarak attı.
 
İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI
Beş dönemdir İlçe başkanlığı yapan CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, il başkanlığı tarafından görevden alındı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içindeki kutuplaşma giderek büyüyor. 2020 yılı 10 Ocak’ta CHP’nin gerçekleştirdiği kongre sonrasında tekrar Lapseki İlçe Başkanlığı görevine devam eden CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, ilk ilçe başkanlığı görevine 1997 yılında başladı. 3 dönem üst üste ilçe başkanlığı yapan Genç,  2004 yılında da belediye başkan adayı olarak görevini bıraktı.
2019 seçimlerinden 65 gün öncesinde daha önceki ilçe başkanının il genel meclis üyesi adaylığı dolayısıyla istifa etmesiyle Genç yeniden ilçe başkanı olarak seçildi. İlçe başkanı Yaşar Şaban Genç, göreve tekrar geldikten sonra 10 yıldan beri çıkaramadıkları İl Genel Meclis Üyelerini de çıkararak başarılı bir siyaset dönemine girmişti. Fakat CHP içindeki kutuplaşmalar büyürken genel merkez ve il yönetiminden beklenmedik hamleler gelmeye devam ediyor.
İstifa ve transferlerle çalkalanan CHP Çanakkale teşkilatı beklenmedik bir hamle yaparak, ilçede hemen her hafta vatandaşla bir araya gelerek çalışma yapan, yönetimiyle etkin çalışan CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç’i bilinmeyen bir nedenle görevden aldı.
CHP Lapseki İlçe Başkanı Genç’in İl Yönetimi tarafından görevden alınmasının ardından Parti yönetiminden bir açıklama yapılmadı.
Öte yandan CHP İl Yönetiminin sebep açıklamadan görevden aldığı Yaşar Şaban Genç’in MYK'ya görevden alma kararının kaldırılması için itirazda bulunduğu öğrenildi.
Parti kulislerinde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'e kumpas kurarak hakkında gazetelere haber yaptırdığı iddia edilen Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar'ın eşi Cengiz Ünüvar’ın genel merkez tarafından partiden ihraç edilmesinin ardından İl yönetiminin de karşı hamle yaptığı konuşulanlar arasında. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile il yönetimi arasındaki gerginlik sürerken adeta ikiye ayrılan CHP kanadında siyasetin nasıl seyredeceği merak ediliyor.
Hülya Öz