Reklam

Sardalya zamanı

.

89 0

Mustafa Ali Tezcan

Mustafa Ali Tezcan

 
Çanakkale’de en fazla tüketilen balık bence Sardalya
Çok meşhur burada bu balık
Tezgahlarda bol bol bulunabiliyor
Fiyatları geçenlerde çok ucuzdu
Şimdi ise iki katına çıktı 35 TL oldu
 
Buna rağmen çok tüketiliyor
Hatta bazıları balığı hiç temizlemeden direk pişiriyor
Onun da bir ismi var ama şimdi burada yazmak istemiyorum
Biraz mide bulandırıcı bir isim
 
Asıl konumuza gelecek olursak
Sardalye’nin çok faydaları var
İşte balığı tüketmeniz için sebepler
Protein açısından zengindir
Sadece 85 gr sardalyada 23 gr protein vardır.
İltihap ve hastalık riskini azaltır
Sardalya, vücudu iltihaplanmalardan koruyan yağ asitleri açısından zengin bir kaynaktır ve enflamasyon çoğu hastalığın kökenidir. Pişirirken zerdeçal eklemeniz, etkisini kuvvetlendirir.
Vitamin ve mineral kaynağıdır
Sardalya, B12 ve D vitamini, kalsiyum ve selenyum açısından çok zengindir.
Kemik sağlığını korur
Kemik ve diş sağlığı için çok önemli olan kalsiyum da sardalyada bolca bulunur. Sadece 56 gr sardalyada 217 mg kalsiyum vardır.
Kan şekeri seviyelerini düzenler
İştahı frenlemeye yardımcı olur
 


Etiketler; #sardalya
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.