Kurabiye canavarı

Neden bilmem durduk yere burnuma mis gibi kurabiye kokusu geldi.

487 0

Merve GÜR

Merve GÜR


 
Neden bilmem durduk yere burnuma mis gibi kurabiye kokusu geldi. Aradım taradım internette birçok tarife denk geldim. Bunları sizinle de paylaşmak istedim ki, mutfaklarımızdan mis gibi kurabiye kokuları gelsin. Sizlere de afiyet olsun...
 
Fındıklı Kurabiye Tarifi
Malzemeler
250 g tereyağı (oda ısısında)
2 adet yumurta (1 yumurta akı üzerine)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Üzeri için;
Fındık kırığı
Hazırlanışı
1.Yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurma kabına alarak yoğurmaya başlayalım.
2.Unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Hamurumuzun çok katı olmamasına dikkat edelim. Aksi halde kurabiyelerimiz pişerken çatlar ve daha sert olur.
3.Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım. Ben bu ölçülerle toplamda 35 adet kurabiye elde ettim. Bu sayı kurabiyelerin büyüklüğüne göre artabilir veya azalabilir.
4.Kurabiyelerimizin üst kısmını ayırdığımız yumurta akına, ardından da iri iri parçalamış fındık kırığına batıralım. Tüm hamur bitinceye kadar bu şekilde devam edelim.
5.Hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
6.Önceden ısıttığımız 170°C fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
 
***
 
Fındıklı kurabiye -2
 
Malzemeler
1/2 cup tuzsuz tereyağı (110 gram)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 büyük yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 1/4 su bardağı un
1 su bardağı irice dövülmüş fındık
Dolgusu için:
40 gram sütlü çikolata, reçel, marmelat
 
1.1 adet yumurta sarısı ve yarım su bardağı pudra şekerin yoğurma kabına alınarak çırpılır,
2.Daha sonra 110g tereyağı veya margarin ve 1 paket canlıya eklenerek çarpmaya devam edilir, 1 tutam tuz ve yaklaşık 1,5 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilerek hamur yoğrulur.
3.Hazırlanan hamur streç filme sarılarak buzdolabında 20 dk dinlendirilir.
4.Dinlemen hamurdan bir parça alınarak el ile yuvarlanır. Parmağınızda orta kısmına bastırarak çukur oluşturulur.
5.Şekillendirilen kurabiye önce yumurta Akına, daha sonra ise fındığa bulanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir,
6.Kurabiyeler önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirilir,
 
Fırından alındıktan sonra üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata ya da reçel yerleştirilerek servis edilir,
Afiyet olsun
 
 Kaynak: Nefis yemek tarifleri
 


Etiketler; #merve gür
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.