Çanakkale geçtiğimiz aylarda yenilenen havalimanına sevinirken, Çanakkale-İstanbul arası uçak seferlerinin önce azaltılıp sonra iptal edilmesi seyahat edecek vatandaşları mağdur etmişti. Yaz sezonuna girdiğimiz günlerde böyle bir mağduriyetin oluşması tepkilere neden olmuştu. Uçak seferlerini bekleyen vatandaşların mağduriyetini gideren haber Gestaş’tan geldi. Artık Çanakkale-İstanbul arası deniz uçağıyla 45 dakikada seyahat edilebilecek.
Haftada 3 gün olarak belirlenen Çanakkale-İstanbul arası uçuşların tamamen kaldırılmasının ardından, diğer firmaların İstanbul uçuşlarındaki eksikliği tamamlaması ve uçak seferleri düzenlemesi bekleniyordu. Ancak beklenen müjdeli haber gelmeyince, seyahat edecek vatandaşlar mağdur olmuştu. Şimdiyse beklenen müjdeli haber Gestaş’tan geldi. GESTAŞ ve Bursa Büyükşehir Belediyesi BURULAŞ ortak çalışmasıyla İstanbul Haliç'ten Çanakkale Havalimanı'na, Çanakkale Havalimanı'ndan İstanbul Haliç'e deniz uçağı seferleri başlayacağı bildirildi.
 
Deniz uçağı seferlerinin 29 Mayıs Pazartesi günü ilk uçuşunu gerçekleştireceği bildirildi. Deniz uçağı seferleri, haftanın üç günü (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma) sabah ve akşam günde iki sefer olarak düzenlendi. Çanakkale-İstanbul arasını 45 dakikaya düşürecek seferlerin tek yön tek kişilik bilet fiyatı 199 lira, gidiş dönüş bileti tercih edildiğinde ise tek kişilik bilet fiyatı 383 lira olarak belirlendi. Sefer saatleri ise Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Çanakkale’den kalkış 09.30 ve 18.00; İstanbul Haliç’ten kalkış 08.00 ve 17.00 olarak belirlendi.
Deniz Uçağı biletlerinin GESTAŞ Çanakkale İskelesi, Gestaş Koordinasyon Merkezi, GESTAŞ Bozcaada İskelesi, GESTAŞ Geyikli İskelesi ve online olarak temin edileceği bildirildi.
Geçtiğimiz aylarda yenilenerek Çanakkale’ye büyük katkı sağlayacağı belirtilen havalimanına karşılık, uçuşların azaltılması ve İstanbul uçuşlarının tamamen kaldırılması yolcuların mağdur olmasına sebep oldu. Haftada 3 güne inen İstanbul- Çanakkale arası uçuşlar tamamen ortadan kalkmıştı.
Çanakkale’den İstanbul’a haftanın 3 günü uçak seferleri yapan Borajet firması uçak seferlerinin durduğunu açıklamıştı. Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri Çanakkale-İstanbul arası uçak seferleri yapan Borajet firmasının yerine, AnadoluJet, Pegasus ya da Türk Hava Yolları firmalarından birinin uçak seferi düzenlemesi bekleniyordu.
Hava muhalefeti sebebiyle, kış sezonunda Ankara ve İstanbul uçuşlarının farklılık göstermesinin ardından yapılan açıklamada, yaz tarifesine geçildiğinde sefer sayılarının artacağı bildirilmişti. Ancak yaz sezonuna girdiğimiz günlerde, vatandaşların günübirlik uçuş yapmasına engel olan aksilikler meydana geldi. Bora Jet’in uçaklarını Türk Hava Yolları’na kiralamasının ardından uçak eksikliği sebebiyle uçuşlarda azalmaya gidildi. Haftada 5 gün gerçekleşen Ankara- Çanakkale arası uçuşların ve haftanın her günü gerçekleşen İstanbul- Çanakkale arası uçuşların 3’er güne indirilmesi tepkilere yol açtı. Doğasıyla ve tarihiyle yerli-yabancı turistleri kendisine çeken Çanakkale’de turizm sezonunun açılmasıyla birlikte, uçuşların azaltılması sıkıntıya sebep olmuştu.
Günübirlik seyahat edecek vatandaşların uzun süredir merakla bekledikleri gelişme, maalesef beklenildiği gibi olmamıştı ve Çanakkale-İstanbul arası uçak seferleri tamamen durdurulmuştu. Bu eksikliğin kısa bir süre içerisinde bir başka havayolu şirketiyle kapatılacağı belirtilmişti. Borajet’in uçaklarını Türk Hava Yolları’na kiralamasından sonra Çanakkale-İstanbul arası uçuşların tamamen iptal olması vatandaşları sıkıntıya soktu. Haftada 3 gün olarak belirlenen uçuşların tamamen kaldırılmasının ardından, diğer firmaların İstanbul uçuşlarındaki eksikliği tamamlaması ve uçak seferleri düzenlemesi bekleniyordu.
Çanakkale’den İstanbul’a seyahat edeceklerin beklediği gelişme GESTAŞ’tan geldi. GESTAŞ ve Bursa Büyükşehir Belediyesi BURULAŞ ortak çalışmasıyla deniz uçağı seferlerinin başlayacağı bildirildi. İstanbul-Çanakkale arası seyahat edecek vatandaşlar, İstanbul Haliç'ten Çanakkale Havalimanı'na, Çanakkale Havalimanı'ndan İstanbul Haliç'e deniz uçağı ile ulaşabilecekler. 29 Mayıs Pazartesi günü ilk uçuşu gerçekleştirilecek olan deniz uçağı seferleri, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü sabah ve akşam günde iki sefer olarak düzenlendi.
Haber: Sinem Tetik