Geçtiğimiz hafta sonu, Çanakkale Merkezi, Çan Çakıl, Kocayayla, Karadağ, Etili, Büyükpaşa Köyü, Ezine Debrentbaşı köyü ziyaretleri ile hemşerileriyle bir araya geldi.

CHP’li Öz, hemşerileriyle buluşmasında yaptığı açıklamalarda;

CHP’li Öz, "Siyasi baskı altında gerekçe hazırlayan Yüksek Seçim Kurulu, tam kanunsuzluk oluşmadığı için yurt içindeki mühürsüz oyları kabul ediyorsa, yurt dışındaki mühürsüz oyları neden iptal ettiğini de açıklamalıdır. Kanunlarımız sadece yurt dışında mı uygulanabiliyor? Kanunlarımız yurt dışı ve yurt içi diye ikiye ayrıldı da bizim mi haberimiz yok" dedi.

Öz, "Halkımız, YSK’nın yurt içindeki mühürsüz oyların geçerli saymasındaki asıl gerekçeyi biliyor. Yurt içindeki mühürsüz oylar sonucun evet çıkmasını sağlamak için geçerli, yurt dışındaki mühürsüz oylar sonucu etkilemediği için geçersiz sayılmıştır.
Aynı gün iki farklı karara mühür vuran YSK, sadece İktidar isteğine göre, yurt içi oylar için gerekçe açıklarken yurt dışı oylar için gerekçe hazırlamaya lüzum görmemiştir. Fakat gerçekler ortaya çıktığında, YSK ‘nın gerekçesindeki gerçek kanunsuzlukta ortaya çıkacaktır.Ülkemizdeki her kuruma yapılanmasını yayabilen fetö, ne garip ki Ak Parti içinde ve YSK da yapılanma kuramamış. Kurumlardaki en üst kademeden en alt kademede çalışana kadar fetöcüleri tespit edebilen ve hapse atan iktidar, partisindeki fetöcüleri de çok iyi tanımaktadır. Fakat bireysel çıkarlarını düşünenler, Ak Parti ve YSK içinde ki fetö üyelerine ses çıkarmamaktadır" açıklamasında bulundu.


"ÜLKEMİZDE TEK BEDEL ÖDEYEN VATANDAŞIMIZ OLMUŞTUR"

CHP’li Bülent Öz," Vatandaşımızı değil, kendilerini kandırıyorlar. Zamanında fetö ile kol kola olanlar, onun için ağlayıp, ağıtlar yakanlar, Ülkemizin altını oymaya çalışan gerçek fetöcüleri nasıl bilemezler. Üstelik Başbakan bir televizyon programında 'FETÖ'nün siyasi ayağını MİT'e sordum, "Yok bir şey" dediler; bilgi saklıyorlarsa bedelini öderler' açıklamasını yaptı.  "AK Parti içindeki fetöcüleri MİT ’e sormaya ne gerek var, halkımıza sorsak tek tek isim sayabilir. Şunu ifade etmek istiyorum ki, göz göre göre vatandaşımızı kandırmaya çalışanlar, gerçekler ortaya çıktığında asıl bedeli halkımızın nezdinde ödeyen olacaklar"  diyen Öz,"Ben yazılı olarak sordum, yanıt vermediler. Fakat kamuoyunun önünde tekrar soruyorum: Başbakan madem ki Ak Parti içindeki fetöcüleri MİT’e soruyorsa neden YSK daki fetöcüleri sormuyor? Siyasi baskı altına alarak kanunsuz bir gerekçe hazırlamalarını sağlamak yerine bir soruşturma yapıp yapmadıklarını açıklamalılar" şeklinde konuştu.