CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz'ün yaptığı açıklama şu şekilde oldu:
"İktidarın, toplumsal uzlaşıdan uzak Anayasa değişikliği maddelerini, genel kurulda Anayasa ihlali ve iç tüzük ihlali yaparak onaylattığını herkes biliyor. Anayasa ihlali yapan iktidarın karşısında, YSK’nın karar alma güçlüğü çektiği aşikârdır. Bu yüzden kendisini yasaların üstünde görenler, milli iradeden söz edemezler.
Seçimin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen, ne ekonomi düzeldi, nede terör bitti. Gözü yaşlı anne sayımız her geçen gün artmaktadır. Üstelik daha en baştan kendilerini yasalardan üstün gören zihniyet nasıl olurda toplumun yararına bir Anayasa değişikliği hazırlayabilirdi ki, bunu sizlerin takdirlerinize bırakıyorum."

CHP’li Bülent Öz," Değiştirilen Anayasa maddelerinin hangisi 82 Anayasasından kurtulmak içindir? Tabi ki hiçbiri. 82 Anayasasından kurtulmak istiyorsak önce Siyasi Partiler Kanununu değiştirmemiz gerekir. Bununla birlikte bakın OHAL, 82 darbe anayasasının ürünüdür. Hem darbe Anayasasından kurtuluyoruz diyeceksin hem de Darbe Anayasasının uygulaması olan OHAL ile memleketi yöneteceksin. Yaptıkları ile söyledikleri birbirine uyuşmuyor. İşlerine geldiklerinde hukuk üstündür, işlerine gelmediği zaman buyruk üstündür anlayışından vazgeçmeliler" dedi.

CHP’li Öz "Devletimizin parası, bireysel hırs çıkarlarına göre harcanamaz" diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: "Hepimiz şahit olduk, AK Parti Devletin İmkânları ile referandum çalışmalarını gerçekleştirdi. Referandum harcamalarını Devletin bütçesinden harcadılar, biz ise cepten harcama yaparak referandum çalışmalarımızı yürüttük. Üstüne üstlük hayır çalışmalarımızı engelledikleri bir referandum sürecini yaşadık. Suriyelilere 25 milyar dolar para harcayıp, kendi vatandaşımıza bunu zamlarla ödeten anlayıştan, adaletli olmasını beklemek elbette mümkün olmayacaktır. 

Adalet terazisinin bir tarafında bir kişinin bireysel hırsları, diğer tarafında milletimizin iradesi var. Fakat Adaleti kanunlara göre değil de kendi isteklerine göre tahsis edenler, elbette YSK’nın kararına nasıl etki edeceklerinin çözümünü bulmuşlar. Bu seçimde oylar çalınmamıştır fakat emin olunuz ki YSK çalınmıştır. Yaşananlar tam kanunsuzluktur fakat gerçek ortaya çıkacak diye hukuk mücadelemizin de önünü kapamak istiyorlar.

YSK üzerindeki şüpheler elbette sadece seçim sonucuyla sınırlı değildir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2014 yılında, YSK içinde 3 paralel üye var demişti. Bende Başbakan tarafından yazılı yanıtlanması için bir soru önergesi verip, YSK Başkanının, bu 3 paralel üye içinde olup olmadığını ve YSK başkanı olmasındaki hızlı yükselişinde, fetö etkisi olup olmadığını sordum. Fakat soru önergeme henüz bir yanıt alabilmiş değilim."

CHP’li Bülent Öz, "Önümüzdeki seçimlerde toplumunun tamamını kucaklayarak, demokrasiye sahip çıkacak olan adayımız seçimleri kazanacak ve meşru olmayan Anayasa değişikliğini, tarihin tozlu raflarına kaldıracaktır ve Milli iadeyi yeniden tahsis edecektir. Birlik olup bütünlük olup toplumsal uzlaşmayı CHP olarak sağlayacağız! CHP her zaman halkımızın, milletinin yanındadır. Hiçbir zaman bir kişinin dikta rejimine boyun eğmez.
Vatandaşımız, gerçek sonucun hayır olduğundan emin ve bizlere güvendiklerini daha fazla dile getiriyor. Sonucun hayır çıktığını iktidar da biliyorlar ve hayır oylarının bütünlüğü onları da korkutmaktadır" şeklinde açıklamalarda bulundu.