Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen "41. Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında "Sınır Ötesinden Esintiler" Karma Resim Sergisi Çanakkale Güzel Sanatlar Galerisi’nde, Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇASİAD) sponsorluğunda Çanakkaleli sanatseverlerin yoğun katılımıyla açıldı.

Açılış kokteylinde bir konuşma yapan ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, sanatın evrensel olduğunu vurgulayarak, "Sanatın gelişmesi ve tanıtımı için yapılan çalışmalar sanata duyulan ilgiyi günden güne arttırmaktadır. Sanat evrenseldir. Sürekli yükselen bir değer olan sanata ve sanatçıya sahip çıkmak, görevimizdir. Biz de her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız. Sanatkar olmak zordur" şeklinde konuştu.
ÇASİAD tarafından davet edilen Yohon Yotov (Bulgaristan), Stilyan Yotov (Bulgaristan), Strahil Nenov (Bulgaristan), Samir Gafarov (Azerbaycan), Rana Amrahova (Azerbaycan) ve  Vahid Novruzov (Azerbaycan) isimli sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi katılımcılar ve sanatseverler tarafından beğeniyle karşılandı. Açılış konuşmalarının ardından sanatçılara Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu tarafından Teşekkür Belgeleri takdim edildi.
Haber: Hüseyin Emre Atalay