Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı ve TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut 15 Temmuz gecesi yaşananlardan dolayı Turan’a geçmiş olsun temennilerini iletti.
15 Temmuz gecesi bir grup aklını kiraya vermiş FETÖ üyesi teröristin millete savaş açtığını belirten Turan, “milletimiz zor bir sınav verdi. Bu süreçte sivil topluma çok önem düşüyor. Güçlü Türkiye için güçlü sivil toplum olmazsa olmaz” dedi.
Turan, “Sivil toplum örgütlerimiz katılımcı demokrasinin esas unsurlarından birini teşkil ediyorlar. 2000’li yıllar boyunca darbe karşıtı bir kültür oluşmuşsa bundaki en büyük pay sivil toplum örgütlerimizindir. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da sivil toplum örgütlerimiz meydanlara çıktı ve siyaset kurumu ile milletimizin yanında olduklarını gösterdiler.
Darbe girişimi boşa çıkarıldı. Ancak bir daha darbe olmaması Silahlı Kuvvetlerin yapısında ciddi bir reforma ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Bir daha Türkiye'de darbenin 'd' si ni yaşamamak için acilen somut tedbirler almak lazım. Askeri birliklerin şehir dışına taşınmasından, askeri okullardaki eğitime, jandarmanın İç İşleri'ne bağlanmasından en köklü değişikliklere kadar gereken adımlar cesurca atılmalı. Bu süreçte de sivil toplum örgütlerimizin katkısı büyük önem taşıyor. Onların getireceği öneriler siyaset kurumu için yol gösterici olacaktır” dedi.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi