Konu ile ilgili çalışmalar sektör temsilcisi meclis üyelerimiz ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte yönetim kurulunda değerlendirildiği ve seferlere talip olan firma ile dört saat süren bir toplantı yapıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadeler eyer verildi: "Bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayacağından kimsenin şüphesinin olmadığı seferlerin, bu sezona yetişmesi için en uygun lokasyon, gerekli izinleri alınmış ve yatırımları tamamlanmış olan Küçükkuyu'dur.
Firma ile yapılan görüşmede; Küçükkuyu'dan Midilli Petra yapılması planlanan seferlerin Çanakkale'ye en fazla katkı sağlayacak şekilde programlanması talep edilmiştir. Tüm tur programlarının Çanakkale odaklı, konaklamalı ve Avrupalı turisti de hedef alacak şekilde bölgede başka bir lokasyon dahil edilmeden planlanması taahhüdü alınmış, bu çalışmalar sırasında Çanakkale içerisinde acentelikler verilmesi, rehber, tur aracı ve transfer aracı ihtiyaçların Çanakkale'den temin edilmesi planlanmıştır.
Ayrıca,  söz konusu firmanın; İskele hinterlandı, Midilli'ye uzaklığı ve kara ulaşım ağı dikkate alındığında ikinci en uygun nokta olan Büyükhusun'da yapılacak iskele çalışmalarına maddi destek sağlama ve Büyükhüsun tamamlandığında Küçükkuyu'dan yapılan Midilli seferlerini iptal ederek Büyükhusun'dan devam edeceğinin teyidi resmi yazı ile alınmıştır.
Çanakkale'de konaklama süresini ve turizm hareketliliğini artıracak, ilin tanıtımına katkı sağlayacak olan Midilli seferlerinin başlaması için geciken her gün ilimiz ve ülkemiz ekonomisi için bir kayıptır. Seferlerin bir an önce başlaması için en ivedi çözümün acilen hayata geçirilmesi gerekmektedir.
Turizm sektör temsilcilerinin de gereken her türlü desteği vereceğine olan inancımız ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak Midilli Seferleri'nin hızla başlatılması ve iyileştirilmesi için yapılacak çalışmalara elimizden gelen destek verilecektir."
 
 


Kaynak: Haber Merkezi