Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim elemanı Gökhan Bayram’ın sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden, AK Parti İl Başkanı Yeşim Kadarağ, CHP İl Başkanı Nejat Önder, MHP İl Başkanı Hakan Pınar’a “Basit bir hayalim ve teklifim var. Çanakkale’nin Parti il başkanları kucaklaşsalar. AK Parti İl Başkanı Sn. Yeşim Elibol Karadağ, CHP İl Başkanı Sn. Nejat Önder, MHP İl Başkanı Sn. TC Hakan Pınar, Türkiye’ye örnek olarak elele tutuşsalar. Arkalarında Şehitliğimiz, önlerinde bayrağımız fotoğraf çekilseler. Değil mi ki Çanakkale Ruhu kardeşliktir. Çanakkale’nin önderliğini gösterseler. Değil mi ki bugün liderler buluşuyor Çanakkale’de de bunu ispatlasalar. KARADAĞLAR gibi yüce, tarihteki ÖNDER’ler gibi birleştirici, kardeşliğe susamış milletimize bir PINAR olsalar. Bizler için ne essiz bir umut, ne heyecan verici bir sevinç olur. NE DERSİNİZ?” ifadeleriyle birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Gökhan Bayramın çağrısına, MHP İl Başkanı Hakan Pınar yanıt verdi.
 
“İHTİYAÇ OLURSA BİRLİKTE AYNI ORTAMDA DA BİR ARAYA GELEBİLİRİZ”
MHP İl Başkanı Hakan Pınar yaptığı açıklamada, “Gönlün var olsun kardeşim, ancak biz her iki mevkidaşımla zaten zaman zaman yüz yüze de, telefonla da irtibat halindeyiz. Elbette ihtiyaç olursa birlikte aynı ortamda da bir araya gelebiliriz. Biz her zaman siyasi ideolojik farklılıklarımıza rağmen barış dili kullanmak suretiyle diyalog kapısının her zaman açık olmasından yanayız. Demokrasinin kesintisiz devamı ve Halkın Egemenliğine sahip çıkmak adına dün olduğu gibi bu günde mensubu olduğum anlayış; Vatan ve Üniter yapının bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğunda diğer tüm farklılıkların anlamını yitirdiği anlayışın Sancaktarı olmuş ve bunu geçmişte kanlarıyla ve canlarıyla ortaya koymuştur. Geçen hafta benzer bir öneri MÜSİAD Başkanlığında ziyaretimize gelen bir heyet tarafından yapılmış ve birlikte Demokrasiye sahip çıkma adına diğer Sayın İl Başkan'ları ile Milli Mutabakat metnine imza atıp atmayacağımız sorulmuştur. Cevaben kendilerine bu vatana kara sevdalı Milliyetçi Ülkücü Hareketin mensupları olarak zaten bu mutabakat Türk Milletinin şahadetinde ülkücü irade tarafından kanla imzalandığını elbette fiziki olarak da imzalamaktan imtina etmeyeceğimizi ifade ettik. Kıymetli kardeşim takdire şayan samimi duyguların için teşekkür ediyor, selam ve dua ile Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Çağrının üzerinden iki gün geçmesine karşın ne AK Parti İl Başkanı ne de CHP İl Başkanından birlik ve beraberlik çağrısına yanıt geldi. 
 


Kaynak: Haber Merkezi