Demokrat Parti Çanakkale İl Başkanlığı Olağan Kongresi Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Kongreye Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eski Çevre Bakanı ve Çanakkale Milletvekili Hamdi Üçpınarlar, Eski Milletvekili ve Teşkilat Başkanı Ali Yavuz, Eski Milletvekili Rahmi Özer’in yanı sıra çok sayıda partili ve davetliler katıldı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından başladı.
 
Konuşma kısmında kürsüye çıkan Genel Başkan Gültekin Uysal 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini değerlendirerek darbelerin bedelini ağır ödeyen bir hareketin mensupları olarak Milli iradenin yanında olduklarını belirtti.
 
Uysal:“ Bugün bir takım tarihsel gerçeklerin yeniden tekerrür ettiği bir dönemin ardından yeniden Çanakkale’de sizlerin huzurundayız. Bir Büyük Millet olarak ver olma yok olma çizgisinde bulunduğumuz coğrafyada farklılığımıza müdahale etmek isteyenlerin dün olduğu gibi bugün de devletin içine sızmış bir örgütlenmenin teşebbüs ettiği bir darbenin içerisinde şükürler ediyoruz ki neticeye ulaşmamıştır.  Türk Silahlı küvetleri içerisinde Anayasaya, Hukuka ve milli iradeye bağlılığını ortaya koymuş.  Subay kadrosundan başlayarak Türk Silahlı kuvvetlerinin vatansever mücadelesi ile yine şehitler vermiş Özel Harekat Daire başkanlığımızdan başlayarak bu mücadelede milletin emrinde olan Emniyet Teşkilatımız onlar ile beraber bir demokratik olgunluğu gösteren Millete, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bulunan siyasi partilerden başlayarak, bedeller ödemiş bir siyasi parti mensupları demokratlar olarak milletimiz ile bu teşebbüs söndürülmüştür” dedi. 
 
Türkiye’de bugün ekmeğimiz ve aşımız demokrasi diyerek ilk andan itibaren tüm teşkilatlarımız ile beraber ortaya koyduğumuz kriz yönetimi anlayışı ile sonucu ne olursa olsun darağacında bunun bedelini ödemiş bir hareket olarak, gücün ancak millette olduğunu bilen bir hareket olarak demokrasinin yanında yerimizi almaya gayret gösterdik ifadelerini kullanan Uysal:” O açıdan bugün Türkiye’de yaptığımız bütün değerleri siyasi alan içerisinde bir rekabet unsuru haline getirerek kademe kademe devleti parçalanacak bir alan olarak görenlerin Türkiye’yi nereye getirdiğini görüyoruz.  Bunun üzerine çok söz söyleyebileceğimi ifade etmek isterim ama bugün bir olma gününde Türkiye’yi kim bu hale getirdi sorusunu zihnimizde tutarak, Türkiye’nin bu büyük teşebbüsü bertaraf etmesini önceleyerek açık yüreklilikle milli iradenin yanında, Cumhurbaşkanının şahsında, hükümetin şahsında devlete sızmış bu örgütün bertaraf edilmesi için temel hak ve hürriyetlerimizi göz önüne alarak desteğimizi ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu.
 
Kongrede yapılan konuşma ve faaliyet raporlarının ardından oylamaya geçildi. Oylamada tek liste olan Ahmet Öztürk Demokrat Parti Çanakkale İl Başkanlığına seçildi. 
 


Kaynak: Haber Merkezi