ÇASİAD ile Gündem Toplantısı kapsamanda düzenlenen organizasyonların bu ay ki konuğu Fütüristler Derneği ve MENSA Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas oldu. Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen söyleşiye ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, İş Adamları ve okul müdürleri, eğitimciler katıldı.

Manas'ın söyleşisi öncesinde açılış konuşması yapan ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu, iş dünyasının geleceğe yatırım yapma noktasına hızla değişen teknolojiye karşı hazırlıklı olmasının önemini  vurguladı.

Brightwell Yönetim Kurulu Başkanı ve Twitter'da dünyada takip edilmesi gereken 5. Teknoloji Uzmanı olarak gösterilen Manas, geleceğe yatırım yaparken nereden başlamalıyız, kendimizi, ailemizi ve çalışanlarımızı nasıl hazırlamalıyız gibi soruların cevaplarını verdi. Geleceğin parlayan meslek alanları yazılım, sağlık, biyoteknoloji, enerji ve e-ticaret olarak sıralandı. Girişimcilik ruhunun bireye aile ve çevreden geldiğini, hatta genetik faktörlerin yüksek oranda etkili olduğunu vurgulayan Manas; "kendimizi tanımazsak kendimize bir gelecek çizemeyiz. Yeteneklerimiz tek başına yeterli değildir. Birey rutin işleri bile bir risk alarak farklı yapmak peşinde ise yaratıcıdır. Ayrıca birçok şeyin başı meraktır. Yaratıcılık da zeka da her zaman başarı getirmez" dedi.

Türk eğitim sisteminde büyük sıkıntılar olduğunu ifade eden Manas, "Güdüsel süreç dediğimiz yüksek duygusal tepki ve duygu odaklı olunan süreç 20'lı yaşlara kadar devam eder. Öyleyse birey 18 yaşında nasıl milletvekili olacak? Dürtülerini kontrol edemeyen insanın meclise nasıl koyacağız? Eğitim sistemimiz metin ya da karmaşık sayı odaklıdır. Oysa içgüdüleri kontrol eden, eldeki işe konsantre olarak, duygusal tuzaklardan kaçınan bireyler yetiştirmektir" dedi.

 


Kaynak: Haber Merkezi