Genç MÜSİAD üyesi genç işadamlarını Çanakkale Ticaret Borsası BaşkanıKaya Üzen, Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal Yönetim Kurulu Sayman Üye Zakir Tanrıkulu, Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Yıldırım ve Genel Sekreter Sevcan Elver karşıladı.

Genç MÜSİAD Başkanı Aydın Çetin öncelikle ev sahipliği için Başkan Kaya Üzen’e teşekkür ederek sözlerine başladı. Genç MÜSİAD’ın çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip, ticaret ahlakına bağlı ve saygılı; mesleki birikimi ve çağdaş donanımıyla iş adamı veya üst seviye yönetici olma özelliği taşıyan gençlerin oluşturduğu, ülkemizde hızlı adımlarla büyüme yolunda olan, bugün dünyada 17 şubede, Türkiye’de 50’den fazla şubede, 4500’e yakın üyesiyle Türkiye çapında faaliyetlerini sürdüren, Türkiye’nin en büyük gençlik sivil toplum kuruluşudur.” dedi. Başkan Aydın Çetin devamla Genel Merkez MÜSİAD Gençlik Kurulu tarafından 4 Ekim 2016 da Çanakkale Şubesinde Gençlik Kurulu kurup organize etme yetkisi alarak çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Yönetim Kurulu Üyelerini tanıtan Aydın Çetin Önümüzdeki dönemde Genç MÜSİAD olarak yapmayı hedefledikleri projeler ile ilgili bilgiler verdi.
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen öncelikle yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Çanakkale Genç MÜSİAD üyesi işadamlarını tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

GİRİŞİMCİ ARKADAŞLARIMIZ ÜLKEMİZİ BİR ÜST SEVİYEYE TAŞIYACAKTIR
Girişimci sayısının arttırılmasının önemine değinen Başkan Üzen devamla “Girişimcilik, ülkeler arası rekabette üst sıralara çıkmak ve işsizlik sorununu çözmekte en önemli etken. Bugün dünyanın en zengin ülkeleri en girişimci olan ülkeler. Tek 1 girişimci, 10 kişiye istihdam sağlıyor. Bu yüzden zenginlik ve refaha giden tek yol girişimcilik diyoruz.
Türkiye’de her 100 kişiden yalnızca 2’si girişimci. Ülkemizi Japonya seviyesine çıkartabilmek için 2 milyon yeni girişimciye ihtiyacımız var. Bu anlamda Çanakkale’mizde siz değerli girişimcilerin gençlerimizi iş hayatına kazandırmak ve ekonomiye katkı sağlamak adına yaptığı çalışmaları çok önemsiyoruz. Ülke ekonomimiz değerli girişimci arkadaşlarımızın sayesinde bir üst seviyeye atlayacaktır.” dedi.
Üretmemiz ve yatırım yapmamız gerektiğine dikkat çeken Başkan Üzen devamla “Şimdi ihracat önemli. Bu yüzden dünya piyasalarında olan biteni görmek sadece izleme yapmak yetmiyor, piyasaları değişimlerin görerek ona göre hareket etmek gerekli. Türkiye’deki ve küresel piyasadaki alışkanlıklara göre ürün ve hizmetimizi değiştirmemiz lazım. Bu da yenilikçiliği, farklılığı ve teknolojiyi gerektiriyor. Dünya pazarlarında talebi olan malı dünya kalitesinde ve dünya fiyatıyla üretmemiz lazım. Bunu üretemediğimiz zaman başarılı olamayız. Amacımız dünyada talebi olan malı dünya fiyatıyla, dünya kalitesinde tüketiciye sunmak olmalıdır” dedi.
Yenilenen dünyada özellikle küresel rekabetin tavan yaptığı bir ortamda ülkelerin ve firmaların ekonomik olarak kendini yenileyen bir yapıda olmasının zorunlu hale geldiğinin altını çizen Başkan Üzen Genç MÜSİAD üyesi işadamları ile deneyimlerini, tecrübelerini paylaşarak yol haritalarını oluştururken dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili tiyolar verdi.
Başkan Üzen son olarak Çanakkale'deki 'Genç MÜSİAD'ın' kuruluşunun tekrar hayırlı olmasını temenni etti. Çanakkale Ticaret Borsası olarak girişimciliğin önemine çok inanan bir kurum olduklarını belirten Başkan Üzen İlimiz ve ülkemiz ekonomisinin gelişmesi için yapılacak her türlü çalışmada gerek şahsım, gerekse Borsamız olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırız”dedi.


Kaynak: Haber Merkezi