Çanakkale siyaset tarihine damga vuranların başından geliyor Ülgür Gökhan. 22 yıl gibi uzun süredir Çanakkale’yi yöneten Başkan Gökhan, bu hafta sonu yapılacak seçim sonrasında görev süresi doluyor. Seçimlere birkaç gün kala başkan Gökhan ‘Veda Değil, Vefa’ programı ile veda etti.

Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Veda Değil, Vefa’ programına CHP Çanakkale Milletvekilleri Özgür Ceylan, İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Çanakkale Merkez ilçe Başkanı İbrahim Can Ergun, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek,  Belediye Meclisi Üyesi ve İYİ Parti BelediyeBaşkan Adayı Burak Kunt, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Çan Belediye Başkan vekili Harun Arslan, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram   Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Umurbey Belediye Başkanı Doktor Erdal Doğan, CHP Çanakkale eski Milletvekilleri Serdar Soydan, Ali Sarıbaş, Ahmet Küçük, CHP Çanakkale Eski İl Başkanları Erhan Tez, Hamza Karagöz, Metin Umut Ural, Güler Koçer, Doğan Ateş, Enerji ve tabi kaynaklar Eski bakanı Mustafa Cumhur Ergüder, Belediye Meclis Üyeleri,  Belediye birim müdürleri, Belediye çalışanları çok sayıda davetli ve Çanakkaleli vatandaşlar katıldı.

Program,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Daha sonra sahneye çıkan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan üzün süre alkışlandı. Burada bir konuşma yapan Gökhan, “Benim en büyük mücadelem ‘Barışın Kenti’ dediğimiz  yaşanabilir bir kent sıralamasında hep  en tepede olan Çanakkale’nin  farklı kökenlere, dile, dine , yaşam biçimine sahip tüm hemşehtilerimin özgürlük, barış ve ahenk içinde yaşamasının teminatı olabilmekti.  Kentin rantını peşkeş çektirmemek ve yine  kente kazandırmak için büyük mücadeleler verdik.  Kazdağlarında gözü dönmüş çevre talancılarına, suyumuza ve toprağımıza zehir akıtanlara karşı zor yollardan geçtik. Müfettişten  başımızı kaldıramadık. Ama o başı kimsenin önünde eğdirmedik.  Bugün geriye dönüp baktığımda gurur duyacağım, büyük yatırımlar ve çok önemli işler var bu kentte. En büyük  gurur kaynağından biri de siz hemşehrilerime  ‘Senin başkanın rüşvet almış, kendi yakınlarına rant sağlamış, biz hizmet beklerken o kaynakları har vurup harman savurmuş’ dedirtmedim ya o yüzden çok mutluyum.  Bugün Çanakkale olarak yaptığımız yatırımlarla altyapı sorununu çözmüş,  kurumsal altyapısı sağlam , bu ekonomik koşullara rağmen varlıklarını arttırmış örnek bir belediye  bırakıyorum.

Görev yaptığım 22 yılda  attığım her adımda, kamunun ürettiği kaynakları kullandığımı,  bana korunmak ve kollanmak üzere çok değerli bir emanet verildiğini  asla unutmadım. Adaleti yok sayanlara, kentin rantına göz koyanlara karşı Belediye Başkanı olarak mücadele ettim, yurttaş Ülgür Gökhan olarak da  mücadele etmeye devam edeceğim.  Dünyanın tarih akışını değiştirmiş, bugünün modern kenti Çanakkale’nin Belediye Başkanı olmanın ayrıcalığına  layık gören tüm hemşehrilerime öncelikler, adaylık süreçlerinde beni hep destekleyen  Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanlarına, partili dostlarıma,  özelliklede bize halkçı Belediyeciliği miras bırakan  Reşat Tabak’a şükran ve minnet borcumu ifade ediyorum.  22 Yıl, 4 dönem boyunca 119 Belediye Meclis üyesi, 16 Mahalle Muhtarı ile çalıştım.   Bu süreçte demokratik Sivil Toplum Kuruluşları, birlikler, odalar, borsalar, kent konseyi ve siyasi partilerle birlikte çalıştık, ürettiklerimiz ve katkılarından dolayı teşekkür ederim.  Bu yıl sayıları bin 500’ü bulan hemşehrilerimizin  doğumdan ölüme tüm ihtiyaçlarını gidermek için  beraber çalıştığım mesai arkadaşlarıma personel ve müdürlerime  herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Uzun yıllar çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaşan  aramızda olmayan ve şu anda beraber olduğumuz tüm basın emekçilerine teşekkür ederim.  Kent yaşamına kattığımız değer  yıllarca yenilenen seçimlerde biliyorum ki en büyük pay bu kentin kadınlarınındır.  O yüzden kadınlarımıza özel teşekkür ediyorum.  Bu süreçte  istemeden incittiğim, kırdığım,  insanlar olabilir.  Eğer böyle hemşehrilerim varsa aflarına sığınıyorum.   Herkesin hakkını helal etmesini istiyorum. Benden yana verdiğim emekler herkese helal olsun” dedi.

Sunum ve veda konuşmasının ardından 22 yıllık çalışmasını anlatan belgesel izletildi. Ardından Başkan Gökhan ve eşi Hale Gökhan burada duygularını  vatandaşlarla paylaştılar. Programda belediye çalışanları da duygusal anlar yaşadı.

Tuba Demirtaş

Foto: BHA - Belediye