Eceabat ile Gökçeada ilçeleri arasında göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu 7’si çocuk 22 kişi hayatını kaybederken 4 kişi sağ kurtuldu. Bölgede hem havadan hem de denizden arama kurtarma çalışması yapıldı. Çalışmaların bir süre daha yapılacağı öğrenildi.

 

Mültecilerin Avrupa’ya gitmek için kullandığı en önemli güzergahlardan biri Ayvacık ilçesi ile Yunanistan’ın Midilli adası. Yılladır Türk vatandaşları da dahil çok sayıda ülkenin vatandaşları Ayvacık’tan Midilli adasına geçmeye çalışıyor. Birçoğu bunu başarırken bazıları ise güvenlik güçlerinin radarına takılıyor ve yakalanıyor. Birçoğu ise denizde hayatını kayboluyor.

Bir acı olay da dün meydana geldi. Bu sefer acı haber Eceabat ilçesi ile Gökçeada ilçesi arasından geldi. Eceabat ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan lastik bot 8 mil açıkta battı. Bölgedeki balıkçıların haber vermesi üzerine olay yerine ambulanslar, sahil güvenlik ekipleri, kurtarma botları ve kurtarma ekipleri gönderildi.

 

İLK AÇIKLAMADA 8 KİŞİNİN CENAZESİNE ULAŞILDI

 

Dün sabah ilk yapılan açıklamada, Eceabat ilçesinin 8 mil açığında alabora olup batan bottaki 2'si bebek 8 kaçak göçmenin cenazesine ulaşıldığı söylendi. Çanakkale Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuştur. Başta Sahil Güvenlik Komutanlığımız olmak üzere tüm kurumlarımız tarafından arama ve kurtarma çalışmaları devam etmekte olup, ilk belirlemelere göre 2 kişi kendi imkanları kurtulmuş, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış olup 8 kişinin de cenazesine ulaşılmıştır" denildi.

 

ÖLÜ SAYISI 22’E ULAŞTI

Daha sonra her geçen saat denizden çıkartılan ceset sayısı arttı. Önce 16 daha sonra 21’e ulaştığı açıklandı. Dün öğleden sonra Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle; “Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuştur. 1 Uçak, 2 Helikopter, 1 İHA ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 9 bot, diğer kurumlara ait 9 bot olmak üzere toplam 18 bot ve 502 personelle arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Son belirlemelere göre 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış olup 5’i Çocuk 21 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştır.”

7’Sİ ÇOCUK TOPLAM 22 ÖLÜ

Her geçen gün ulaşılan ceset sayısı artarken Çanakkale Valiliği dün saat 16.00 sularında yaptığı açıklamada ölü sayısının 22’ye ulaştığı öğrenildi. Yapılan açıklama şöyle; “Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuştur. 1 Uçak, 2 Helikopter, 1 İHA ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 9 bot, diğer kurumlara ait 9 bot olmak üzere toplam 18 bot ve 502 personelle arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Son belirlemelere göre 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış olup 7’si Çocuk 22 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştır.”

 

Mine Yel

Foto:BHA