Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, UMAT Umumi Mağazalar Türk A.Ş, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Borsası ve Trakya Oda ve Borsalarının ortaklığı ile kurulmuş olan Şirketin Genel Kuruluna, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Umat İpsala Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen ve şirket hissedarları katıldı.

Umat İpsala Genel Kuruluna Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Meclis Başkanı Birol Çetin ve Genel Sekreter Sevcan Elver katılım sağladı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve Umat İpsala Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen’in açılış konuşmaları ile başlayan Genel Kurulda,  Şirketin çalışmaları ve projelerinin yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi.  Ayrıca 2022 ve 2023 yılı faaliyet raporları sunularak, finansal tablolar görüşülerek müzakere edildi ve onaylandı.

Seçimli gerçekleşen Genel Kurul Toplantısında Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, 3 yıllığına başkan olarak seçildi.

Genel Kurul ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz; “UMAT İpsala; TOBB, UMAT Umumi Mağazalar T.A.Ş. ve 26 Oda-Borsanın bir araya gelerek kurduğu birlik ve beraberliğin en güzel örneklerindendir. UMAT İpsala’nın başarısı örnek oldu ve daha sonra tüm kara gümrük kapıları modernizasyonunun Birliğimize verilmesini sağladı. Böylelikle camiamız ülkemizin dış ticaret trafiğinin yüzde 80’inin geçiş yaptığı gümrük kapılarımızı modernize etti. Türkiye’nin daha ileriye gitmesi için, daha çok kalkınması için, daha çok üretip, daha çok ihracat yapıp, daha çok istihdam sağlamak için birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Genel Kurumuzun camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar başarılı çalışmalar yürüten Başkan Kaya Üzen’i ve Değerli Yönetim Kurulunu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Yeni Seçilen Başkan İsmail Şapçı kardeşimi ve yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın her birini teker teker kutluyor, yeni dönem çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Haber Merkezi