Danışman olarak bilinen kişinin ortağı olduğu iddia edilen şirketin kanunsuz şekilde Çanakkale merkezde bulunan büyük bir fabrikanın servis işini yapması ortalığı karıştırdı. Sadece “S” plakalı araçların yapması gereken servis işinin normal plakalı araçlarla yapılmasına esnaflar tepki gösteriyor. AK Parti ve MHP’nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, seçim çalışmasına hız verirken bu rant olayının ortaya çıkmasının huzursuzluk yaratacağı belirtiliyor.

Kanunen belediye sınırları içindeki servis işleri “S” plaka sahibi araçlar yapıyor. Belediye mücavir alan içindeki taşımacılığı 5390 sayılı belediye kanunu ile belediyenin ihale ile vermiş olduğu S plakalı araçlarla yapılması gerekiyor. Bu plaka da taksi plakası gibi belediyeler tarafından veriliyor. Bu plakaların dışından şehir içinde öğrenci, işçi, personel gibi servis taşımacılığını başka araçlar yapamıyor. Şuanda Çanakkale’de bu plakayı almak için milyonlar harcayan esnaflar, bu hakkı kazanmış ve bunların dışında kanunen servis taşımacılığının yapılması yasak.

Çanakkale, son günlerde bu yasağı delen danışman olarak bilinen kişiyi konuşuyor. Alınan bilgiye göre, Çanakkale içinde bulunan büyük bir fabrikanın yine şehir içinde yaşayan işçilerinin taşınmasını, danışman olarak bilinen kişinin ortağı olduğu iddia edilen şirketin normal plakalı araçlarla yapılmaya başlandı. Bunun üzerine “S” plakalı araç sahipleri ayaklandı. İhaleye girerek devlete para yatırıp S plaka alan esnaflar, bu hakkı elinde bulundurmayan şirketin danışman ve dolayısı ile siyasi gücü kullanarak bu haksız kazancı elde ettiği belirtiliyor.

 

AK PARTİDE SEÇİM İÇİN ÇALIŞANLAR VE RANT İÇİN ÇALIŞANLAR

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Çanakkale Belediyesi için AK Parti ve MHP güçlerini birleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği Çanakkale için güçlü bir aday çıkardı. AK Parti MKYK üyesi, eski milletvekili ve aynı zamanda Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcı olan Jülide İskenderoğlu aday gösterildi. Bu hedef doğrultusunda geçen süre içinde çalışma yapılıyor. Hem MHP hem de AK Partililer ve İskenderoğlu seçimi kazanmak için çalışıyor. İki parti bu seçim için hazırlanırken, bazılarının rant için çalıştığı sözleri here geçen gün daha fazla rahatsızlık yaratıyor. Kanunsuz şekilde servis işi yapılması nedeniyle esnaflar içinde bir huzursuzluğun oluştuğu belirtiliyor. Bu huzursuzluğun da seçim sonuçlarına yansıyabileceği uyarısı yapılıyor.

Atakan Alkış