Yerel seçimlere doğru giderken belediye başkan adayları projelerini açıklıyor, belediyeler ise açılışları yapıyor. Halkın uygun fiyata oturup vakit geçireceği ve yeme içme hizmeti alacağı bahçelerden biri daha Kepez’de hizmete girdi. Kepez belediyesi Halk konseptinin 9. Halkası olan Halk Çay evi açılışına CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ve çok sayıda davetli, partili ve Kepezliler katıldı. 

Kepez Hamidiye Mahallesi Oğuz Kağan Sokak'ta bulunan Halk Çayevi, 2400 metre kare alana sahip. Bu alan içerisinde bir büfe, bir depolama alanı, tuvaletler olmak üzere dört yapı bulunuyor. Otopark alanı olması yanında bu alanda elektrikli araçların şarj edilebilmesi için bir araç şarj istasyonu da kuruldu. Halk Çay Evi’nin Açılış Öncesinde Kepez Belediye Başkanı ve CHP Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan ve CHP Kepez Belediye meclisi adayları açılış davetine gelen konukları tek tek karşıladı. Açılış’ ta ilk konuşmayı CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan yaptı Ceylan konuşmasında Kepez belediye Başkanı Birol Arslan’ ın doğduğu topraklarda kepez halkına hizmet etmenin onurunu ve gururu8nu yaşadığının altını çizerek “Bizler için Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler her zaman halkın öncelikle halka hizmet edecek faaliyetlerde bulunmuşlardır. Bir avuç kişiyi zengin etmek için değil, bütün kaynakları halka aktarmak için uğraşmışlardır. Bunun da en güzel örneklerinden biride Kepez’dir. Ben Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’a kendim adıma, partim adına tüm Kepezli hemşehrilerim adına yürekten teşekkür ediyorum. Kepez, Kepez Belediyesinde Başkanımız Birol Arslan ile birlikte Halk Konseptleri ile tanıştı. Halk Çay evi’ de bu konseptin 9. Halkası. Ne kadar güzel. Tahmin ediyorum ki Birol başkan, doğduğu topraklara, Kepez halkına hizmet etmekten onur duyuyordur. Birol başkanın bir amacı var. Var olan Belediye kaynaklarını halka aktarmak ve onların kullanımına sunmak. Örneklerinden biri bu. Ben Hepinize buradan böyle bir başkana sahip çıkmanızı rica ediyorum. Önümüzdeki seçimlerde de bir dönem daha halk için belediyeciliğin Kepez'de devam etmesi adına Birol Başkanımıza destek vermeye davet ediyorum.“ dedi.

Daha sonra söz alan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Kepez halkına daha hızlı zahmetsiz kaliteli modern hizmetler sunmak adına Kepez belediye Başkanı seçilir seçilmez Halk konseplerini hayata geçirmeye başladıklarını söyledi. Arslan, “Kepezimizin hızla gelişen ve modern bir mahallesi olan Hamidiye Mahallesinde Halk konseptimizin 9. Halkası olan Halk Çay evini açıyoruz. 2019 yılında göreve geldiğimde Hamidiye mahallesinin çok ciddi alt ve üstyapı sorunları vardı. Hamidiye Mahallesini bugünkü durumuna kavuşturmak adına çok çalıştık. Burakadi önemli sorunları hızlı bir şekilde gidermek için belediye Kaynaklarımızı doğru kullandık. Bu mahallemizde apartmanından çıkan hemşehrimiz ayağına poşet geçirip arabasına biniyordu. Durum tam da böyleydi. İnsanlarımız Apartmandan çıkıyor, yol yok, bu bulunduğumuz alanların hepsi çamur deryası, bir toprak deryasıydı. Gözümüzü kararttık, alt ve üst yapı çalışmaların başlattık. Şu anda sevgili Hamidiyeliler, Çanakkale'nin en değerli, en kıymetli, mahallesini hep birlikte bu noktaya Taşıdık. Hamidiye Mahallesinde neler yaptık hemen onları da hatırlatayım, çünkü gerçekten de bu noktaya kolay gelinmedi. Altyapımızı yaptık. Yolları tamamladık ve bu bölgede çok ciddi bir ağaçlandırma yaptık. Hamidiye mahallesi sakinlerinin belediye hizmetlerine kolay ulaşmasını sağlamak için Hizmet noktası açtık. Hizmet noktasının açılması ile Hamidiye mahallesi sakinleri ve yeni taşınan vatandaşlarımız kepez merkezdeki ana hizmet binamıza gelmeden tüm gerekli işlemleri bu hizmet noktasından gerçekleştirebildiler. Halk masamız vasıtası iler Hamidiye de yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini aldı. Bu mahallemizdeki sorunları bu şekilde hızlıca çözerek vatandaşların hayatını kolaylaştırdık. Hamidiye Mahallemize yeşil alanları kazandırdık, parklara açtık. Ve bugün de bu bölgede eksik olan Halk Konseptimizin 9. Halkası olan Halk Çay Bahçemizi Hamidiye Başta olmak üzere tüm Kepezlilere ve vatandaşlarımızın hizmetine sokmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz.

Beş yıl önce hangi duygular ile hangi heyecan ile Kepezli vatandaşlarımın karşısına nasıl çıktıysam bugün’ de aynı duyguları hissediyorum. Beş yıl önceki aynı duygular ve aynı heyecan ile anılım ak, başım dik. Karşınızdayım. En kısa süreçte TOKİ 960 içindeki alana bölgenin en güzel Bilim parklarından birini açıyoruz. TOKİ 960 sakinlerine ve gençlerimize çocuklarımıza bu müjdeyi veriyorum. Enerji- Sa firmasıyla burada bir protokol imzaladık ve bu parkın tüm mali harcamasını Enerjisa firması gerçekleştiriyor. Bende bu önemli bilim Parkını kepeze kazandıran Enerji-Sa firmasına teşekkür ediyorum. İnşallah En kısa süreçte Bilim parkımızın açılışında beraber olmayı umut ediyorum.” dedi.

Atakan Alkış

Foto: BHA