Uzun yılların ardından yeni yapılanmaya girerek profesyonel liglere geri dönen Çanakkalespor,  1. Amatör Lig A Grubu'na fırtına gibi eserek başladı. Çıktığı 3 karşılaşmada 1 beraberlik ve 2 galibiyet elde eden Çanakkalespor, son olarak Esenlerspor’u 2-0 yenerek galibiyet serisini sürdürdü.

 

Dardanelspor’dan Ali Haydar Özgül ve Halil Akın ve Gelibolu Aydoğanspor’dan Emre Ece’yi kadrosuna katan kırmızı-beyazlı ekip, Bayramiç Belediyespor maçının ardından Esenlerspor’a karşı da galip geldi.

 

Galibiyetin ardından basına açıklamada bulunan Çanakkalespor Başkan Yardımcısı Tuğberk Güzel, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Geçtiğimiz hafta içi yönetimimiz ciddi bir mesai harcayarak üç önemli oyuncuyu daha kadromuza kattı; Dardanelspor’dan Ali Haydar Özgül ve Halil Akın, Gelibolu Aydoğanspor’dan Emre Ece takımımıza dahil oldular. Her hafta yeni transferler ile güçlenen takımımız, geçtiğimiz hafta oynadığımız Bayramiç Belediyespor maçının ardından Esenlerspor’a karşı da galip gelmeyi başardı.

İlk yarıda çok etkili bir oyun oynamamıza rağmen birçok fırsattan yararlanamadık, direkten dönen toplarımız ve rakip kalecinin başarılı kurtarışları  golü bulmamıza engel oldu ancak ikinci yarıda etkili oyunumuza devam ederek Orhan Akın’ın iki golüyle sonuca ulaştık.”

 

“Ligin üstünde bir oyun sergilemeyi başardı”

“Başarılı teknik direktörümüz Işık Kahraman Sönmez, tecrübeli teknik adam Sönmez Arslan ve Sportif Direktörümüz, oyuncularımızın her şeyiyle gece gündüz demeden ilgilenen Serhat Ürem’in takımda yarattığı sinerji takımımızın oyununa çok olumlu yansıdı.

Başta kulübede oturan genç kardeşlerimizin heyecanı olmak üzere,  çok güçlü bir forvet hattına kavuşan takımımız, orta sahada ve defansta oynayan oyuncularımızın güçlü ve kendinden emin oyunlarıyla bugün ligin üstünde bir oyun sergilemeyi başardı.”

 

“Playofflara kalacağına yürekten inanıyoruz”

“Deplasman veya kendi evimiz farketmeksizin, takımımızın önümüzdeki tüm maçlarda galip geleceğine ve playofflara kalacağına yürekten inanıyoruz.

Maçı iyi ve sorunsuz bir şekilde yöneten hakemlerimizi tebrik ediyor, sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan Esenlerspor’a kalan maçlarında başarılar diliyoruz.”

 

Atakan Alkış