Çanakkalespor, 26 Temmuz 1966’da Türkgücü, Kalespor ve Boğazspor kulüplerinin birleşmesiyle kuruldu. Kurulduğu günden sonra büyük başarılar elde etti. Elde ettiği başarılar nedeniyle kırmızı şimşekler lakabı ile anılan Çanakkalespor, eski logosu ve eski forması ile geri döndü. Daha önce Çanakkalespor'da yöneticilik yapan ve futbol oynayan isimler düzenlenen etkinlikle bir araya geldi.

Büyük Truva Otelinde düzenlenen etkinliğe, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı, Çanakkale Spor Kulüp Başkanı Erkan Turan, kulüp yöneticileri, Çanakkale Spor’a yönetici, idareci, başkan ve futbolcu olarak hizmet vermiş isimler katıldı.

Etkinlikte 1966 yılından günümüze kadar başkanlık yapmış, futbol oynamış efsanelere nostalji formaları hediye edildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Çanakkale Spor Kulüp Başkanı Erkan Turan, "Sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum. Kulübümüzün kuruluşundan bugüne kadar emek vermiş, başkanlık yapmış, formasını terletmiş bütün arkadaşlarımıza, bütün abilerimize bu kulübe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bizlere düşen bu kulübün tekrar profesyonel lige çıkmasını sağlayabilmek. Bu şehrin bir profesyonel takıma ihtiyacı olduğunu benim kadar hepiniz biliyorsunuz. Biz de bu misyonu yerine getirebilmek için yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber tekrar bu göreve talip olduk" dedi.

Kulübe vermiş olduğu desteklerden dolayı kendisine nostalji forması takdim edilen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise "Çanakkale Spor bu kentin takımı. Hepimizin takımı. Bir kişinin, bir firmanın takımı olamaz, olmamalıdır. Bende bu kulübün bir numaralı üyesiyim. Bir numaralı üye olmanın sorumlulukları var. Dolayısıyla biz de bundan sonraki süreç zarfında amatör spor dallarında Çanakkale Spor'a her zaman hizmet etmeye hazır olmalıyız. Biz arkadaşlarımızı, dostlarımızı teşvik edeceğiz. Çanakkalelileri, gençleri bu işe teşvik edeceğiz. Çanakkale isminin spor alanında da duyulması için çaba göstereceğiz." dedi.

Atakan Alkış