Zaman zaman hiç düşünmeden tüketilen ve mutfakta yer alan bazı besinlere farklı açıdan bakıldığında birçoğunu vücuttaki bir parçayla bağdaştırmak mümkün olabiliyor. Bazı besinler var ki benzediği organlara iyi gelebiliyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında bilgiler verdi.

 

Tatlı Patates - Pankreas

 

Kan basıncını rahatlatarak pankreasın rahat çalışmasını sağlar.

 

Domates - Kalp

 

İçerdiği likopen kanı  ve kalbi korur ve temizler bu sayede kalp daha iyi çalışır.

 

Ceviz - Beyin

 

İçerdiği e vitamini ve n3 yağ asidi sebebiyle tam bir beyin dostudur.

 

Greyfurt - Göğüs

 

Limonid içeriği sebebiyle tam bir göğüs kanser karşıtıdır.

 

Zencefil - Mide

 

Mideyi temizleyerek gazı önler ülser reflüyü olumlu yönde etkiler. Ayrıca mide bulantısı,hazımsızlık sorunu,kusma ve gaz problemine karşı rahatlatıcıdır.

 

Üzüm - Akciğer

 

Alvaollere oksijen taşınmasını artırarak akciğerleri rahatlatır.

 

Mantar - Kulak

 

İçerdiği D vitamini sebebiyle duyma kaybının iyileşmesine yardımcı olur. Mantar ortadan ikiyi ayrıldıpında kulağa benzer.

 

Kereviz - Kemik

 

İçerdiği silisyum sebeyile kemiğin sert  yapısını oluşturur.

 

Avokado - Uterus

 

İçerdiği mikro-makro elementler sayesinde rahimi temizler ve rahimağzı kanseri riskinin azlatır.

 

Havuç - Göz

 

Havuç, beta karoten deposu olduğundan göz sağlığı için birebirdir.

 

Haber Merkezi