31 Mart yerel seçimler için partiler belediye başkan, belediye meclis ve il genel meclis üyesi aday listelerini YSK’ya teslim etti. Sürenin sona ereceği dün saat 17.00’’ye kadar bazı patilerde pazarlıklar sürdü. Çok konuşulacak isimler partilerin listesinde yer alırken, partilerin tüm adaylarının listesi de açıklanmış oldu.

 

Yerel seçimlere 39 gün gibi bir süre kaldı. Aylar öncesinde partiler aday çalışmalarına başladı. Partiler için yerel seçimlerin en zor olan kısmını belediye başkan adayları oluşturuyor. Bu yüzden partilerin genel merkezi aylar öncesinden belediye başkan adaylarını belirlemek için çalışma yaptı. Bu çerçevede de Çanakkale’de çok merak edilen belediye başkan adayları bir süre önce tamamen açıklandı. Pazarlıklar ve tartışmalar arasında belediye başkan adayları açıklanmasının ardından bu sefer, partilerde mücadele meclis üyelikleri için yaşandı.

AK PARTİ VE MHP YARIM İTTİFAK YAPTI

Tüm partilerde mücadele hem belediye meclisi için hem de il genel meclis için yaşandı.  Çanakkale Belediyesi için ortak aday çıkartan Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP, belediye meclisinde de tek liste çıkardı. Her iki partinin il genel meclisi için de ortak aday çıkartacağı tahmin ediliyordu. Beklenen olmadı ve her iki parti sadece belediye meclisine tek liste ile gitti, il genel meclisi için ayrı ayrı liste çıkarttı.

AK PARTİ İL GENEL MECLİSİ LİSTESİNDE SAVAŞ YAŞANDI

AK Parti’de en büyük tartışmanın il genel meclisi listesinde yaşandığı öğrenildi. Çanakkale merkez il genel meclisi listesinde ilk iki sıra için parti içindeki dengelerin devreye girdiği öğrenildi. Partinin üst yönetimi ve ileri gelenleri, ilk iki sıraya kendi adaylarını yerleştirmek için çaba harcadığı öğrenildi. Bu konuda üzün süren tartışma ve mücadele sonunda listenin açıklandığı öğrenildi. CHP bir gün önce listelerini açıklarken, AK Parti listelerini YSK’ya verileceği son saatlere kadar açıklamaması dikkat çekti.

 

Atakan Alkış