Belediye başkan adayları netleşirken, partilerde meclis üyelikleri için yoğun çalışma yaşanıyor. Seçilebilecek sıraya girmek için kulisler adeta kaynıyor. Cumhur İttifakı’nın ortaklarından AK Parti’nin Çanakkale Belediye Meclis üyesi listesinde 2. ve 8.’inci sıranın MHP’ye verildiği konuşuluyor. Listede eski bir CHP’linin olacağı söylentisi Cumhur İttifakı’nın kulislerini hareketlendirdi.

 

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için bir aşama daha son buluyor. Partilerin adaylarını teslim etmesi için süre, bugün akşam saat 17.00’de bitiyor. Partiler daha önce belediye başkan adaylarını açıkladığı için bu konuda bir sorun bulunmuyor. Partilerdeki hareketlilik, bu sefer hem belediye meclis üyeliği hem de il genel meclis üyeliği için yaşanıyor.

2. VE 8’İNCİ SIRA MHP’YE VERİLDİ

Bilindiği gibi AK Parti ile MHP, Çanakkale Belediyesi için ittifak kurdu. İlçelerde ise herhangi bir ittifak yapılmadı. Cumhur İttifakı’nın iki ortağı Çanakkale Belediye Meclis üyesinde de işbirliği yaptığı öğrenildi. Cumhur İttifakı’nın listesinin 2. Sırası ve 8’inci sırasının MHP’ye verildiği öğrenildi. Diğer sıralar için de görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor.

ESKİ CHP’Lİ DE LİSTEDE

Cumhur İttifakı’nın Çanakkale Belediye Meclis listesinde kimlerin yer alacağı dün kulislerde en çok konuşulan konulardan biri oldu. MHP ile AK Parti’nin ortak listesinde eski bir CHP’linin de olduğu ifade ediliyor. AK Parti’nin CHP’li ismi seçilebilecek bir yere yazdığı yönündeki söylentiler kulisleri çok daha fazla hareketlendirdi. Gün boyu kimin listede olacağı ve eski CHP’linin listede yer alacağı sorgusu yapıldı.

AK PARTİ VE MHP İL GENEL MECLİSİNDE İŞBİRLİĞİ YAPMAYACAK

Çanakkale Belediye Meclisi için işbirliği yapan AK Parti ve MHP, il genel meclisi için işbirliği yapmayacağı öğrenildi. Her iki partinin de ayrı ayrı listelerle seçime gideceği ifade ediliyor. Öte yandan AK Parti’nin il genel meclis listesinde de sıra savaşının yaşandığı öğrenildi. Partide bulunan gruplar kendi adamlarını ilk sıralara yerleştirmek için yoğun çaba harcadığı ifade ediliyor.

CHP’DE DAHA ÖNCE PATLAK VERMİŞTİ

Sıra savaşı CHP’de çok daha önce patlak vermişti. Belediye Meclisi için CHP’nin belediye başkan adayı Muharrem Erkek’in daha çok etkili olacağı belirtilirken, il genel meclisi sıra savaşa çok daha önce patlak vermişti. Bazı meclis aday adayları, adaylıklarını çekmiş ve sert açıklamalar yapmıştı. Bugün listeler teslim edildiğinde tüm partilerin meclis üyesi aday listeleri de netleşecek. Aday başvuru süresi olan saat 17.00’a kadar ilk sırlarda yer almak için partilerde hareketlilik devam edecek.

 

Mehmet Güler