Yerel seçimlerde aday gösterilen belediye başkan adayları çalışmalara devam ederken, partilerin içi ise adeta kaynıyor. Gündüz partinin yanında yer alıp gece başka aday ve parti ile iş birliği yapanların sayısı hızla artıyor. Parti içindeki “brütüsler” olarak tabir edilen bu kişilerin çıkar peşinde olduğu belirtiliyor. Partilerin Çanakkale teşkilatlarında yer alan brütüsler, bu aralar çok konuşulan kişiler konumunda.

 

Yerel seçimlere 1.5 ay kaldı. Çanakkale Belediyesi içini gösterilen adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Bazı adaylar çok çalışırken, bazı adaylar ise çalışıyormuş gibi görünüyor. Adaylar şimdiye kadar daha çok ziyaretlerle çalışmalarını sürdürdü. Halkla birebir iletişime geçen adaylar, saha çalışmasını sürdürdü.

31 Mart’ta hızla yaklaşılırken, vatandaşlar daha çok adaylardan projeler bekledi. Adaylar sandığın yaklaştığı dönemde projelerini açıklamayı tercih ediyor. Sandık da yavaş yavaş yaklaşınca adaylar da şimdi artık projelerini halka bir bir açıklıyor.

PARTİLERİN İÇİ KAYNIYOR

Adaylar, çalışmalarına devam ederken partilerin Çanakkale teşkilatlarının içi ise kaynıyor adeta. Her partide adayın yanında olan ve karşısında olan gruplar bulunuyor. Bir kısmı açık açık kendilerini belli ederken, bazı partililer ise gizliden bu işi yürütüyor. Partilerin içinde oluşan brütüslerin sayısı da çok fazla.

Gündüz partisi için çalışıyormuş gibi görünen ve adayının yanında yer alan bazı partililer, akşam olunca, karanlık çökünce başka partililerle işbirliği yapıyor. Bu kişilerin amacı parti değil daha çok çıkar. Sadece çıkarlarını düşünen bu partililer, her iki taraftan da menfaat elde etmek için çalışma yapıyor. Şimdi Çanakkale’deki teşkilatlar, partilerindeki bu brütüslerin peşine düşmüş.

 

Mehmet Güler