31 Mart yerel seçimlere 1,5 ay gibi bir süre kaldı. Geçen süre içinde bazı partiler adaylarını önceden açıkladı. Bazı partiler ise adaylarını açıklamakta gecikti. Adayını en son açıklayan partilerden biri AK Parti oldu. AK Parti, Çanakkale Belediyesi adayını bir süre önce açıklamıştı. Geri kalan tüm ilçe ve beldelerdeki adaylarını açıklamamıştı. Geçen hafta sonu düzenlenen törenle geri kalan adayların tamamı da açıklandı. AK Parti’nin de adaylarını açıklaması ile partilerin il genelindeki adayları belli olmuş oldu.

SEÇİM HEYECANI BAŞLADI

Partilerin adaylarını açıklaması ile beraber rakipler de bir birini tanımış oldu. Çanakkale merkez daha önce belli olmuştu. Geri kalan ilçe ve beldelerdeki adaylar da rakiplerini öğrenmiş oldu. Tüm adaylar belli olunca, seçim havası da değişti. Artık her ilçede ve her beldede bir hareketlilik var. İlçe ve beldelerdeki hareketlilik, Çanakkale merkeze de yansımış durumda. Şimdi tanıtım için adaylar geniş bir çalışma yapıyor. Kimisi afiş bastırıyor, kimisi proje üretiyor. Yapılan girişimler, görüşmeler kentte hareketlik getirdi.

TAHMİNLER BAŞLADI

Tüm adayların belli olması ile beraber vatandaşlar da artık adayları tek tek ele alıp genel değerlendirme yapıyor. Bu yerel seçim olduğu için aday çok büyük önem taşıyor. Partilerin önemi de büyük ama adayların da kendine göre bir ağırlığı hep oluyor yerel seçimlerde. Şimdi açıklanan adayları, seçim bölgesindeki vatandaşlar tek tek ele alıp iyi ve kötü yönlerini değerlendiriyor. Seçime 1,5 ay gibi kısa bir süre kala vatandaşlar hangi adayın ne kadar şansı olduğunu da sohbet ortamında değerlendirme yapıyor. Bu hafta ile beraber Çanakkale’nin dört bir yanında her sohbet ortamın baş konusu seçim. Buluşanların da sohbeti siyasetle başlıyor. Tahmin havada uçuşurken, hangi adayın koltuğa geçeceği ise 31 Mart akşamı netleşecek.

 

Atakan Alkış