AK Parti Çanakkale genelindeki tüm ilçe ve beldelerdeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklanan listedeki isimlere bakıldığın AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in ağırlığını koyduğu gözlemlendi.  AK Parti’nin de tüm adaylarını açıklaması ile Cumhur İttifakı’nın sadece merkezde ittifak kurduğu ortaya çıkmış oldu.

 

Yerel seçimlere 1.5 ay gibi bir süre kalırken partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. Çanakkale’de adaylarını açıklamakta geciken parti ise AK Parti oldu. Diğer partiler il genelindeki adaylarını açıklarken, uzun zamandır gözler AK Parti’ye çevrilmişti.

Güç savaşının iyice yaşandığı AK Parti’de ilçe ve belde adaylarının kim olacağı merak konusu olmuştu. Gecikmenin uzaması güç savaşının sonucu olarak görüldü. AK Parti bir süre önce Çanakkale Belediye Başkan Adayını açıklamıştı. AK Parti’nin adayı aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın adayı olarak seçime girecek. Çanakkale merkez dışında AK Parti’nin hiçbir adayı açıklanmamıştı. Kulislerde birçok isim geçiyordu. Partinin ne zaman adaylarını açıklayacağı merak konusu olmuştu. Önceki gün AK Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada dün adayların tanıtılacağı belirtilmişti. Daha sonra bu program iptal edildi ve bugün adayların açıklanacağı ifade edildi. AK Parti tarafından yapılan açıklamada, “Genel Merkez SKM Başkanlığı'mızın koordinesinde düzenlenen ''Aday Tanıtım Toplantımız''; Genel Başkan Yardımcımız Fatma Betül SAYAN KAYA'nın programı sebebiyle Genel Merkez SKM Başkanlığı'mızca planlamada yapılan değişiklik gereği 10 ŞUBAT 2024 Cumartesi gününe ertelemiştir.

Grup Başkanvekilimiz Sn. Özlem ZENGİN'in katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan ''Aday Tanıtım Toplantımız'' 10 Şubat 2024 Cumartesi günü Saat 15.00'de gerçekleştirilecektir.” İfadelere yer verildi.

ADAY LİSTESİ ORTAYA ÇIKTI

Toplantıya bir gün gibi bir süre kala AK Parti’nin Çanakkale genelindeki aday listesi ortaya çıktı. Dün öğleden sonra AK Parti’nin Çanakkale genelindeki tüm ilçe ve belde belediye başkan adayları listede belli oldu.

AYVACIK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERSAN SEZER,

BAYRAMİÇ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: SAADETTİN ARSLAN

BİGA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: BÜLENT ERDOĞAN

BOZCAADA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: MUSTAFA MUTAY

ÇAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: ERSİN ÇETİN

ECEABAT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: SERKAN GÜNDÜZ

EZİNE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: GÜRAY YÜKSEL

GELİBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: KAMİL SOYUAK

GÖKÇEADA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: YILDIRAY ÖLÇEK

LAPSEKİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI:EYÜP YILMAZ

YENİCE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: VEYSEL ACAR

AYVACIK KÜÇÜKKUYU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: HALİL ZAHİT MERT

BİGA GÜMÜŞÇAY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI :ADNAN PASTIRMACI

BİGA KARABİGA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI :AHMET ELBİ

ÇAN TERZİALAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI : TUNCAY GÖYMEN

EZİNE GEYİKLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI : MEVLÜT ORUÇOĞLU

GELİBOLU EVREŞEBELEDİYE BAŞKAN ADAYI: HAKKI UYSAL

GELİBOLU KAVAKKÖY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI : MERT NİZAMOĞLU

LAPSEKİ ÇARDAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: RECEP SEZGİN

LAPSEKİ UMURBEY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI:İLKER UZUNÇAKIR

MERKEZ KEPEZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI:CÜNEYT AKSU

YENİCE KALKIM                BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: İBRAHİM TAŞKIN

 

GİDER’E YAKIN İSİMLER LİSEDE YER ALDI

AK Parti’nin Çanakkale genelinde merkez dışındaki tüm ilçe ve beldelerde 22 belediye başkan adayının ismi açıklandı. Açıklanan isimlerde mevcut belediye başkanlarının tekrar aday gösterildiği görüldü. Bayramiç’in eski belediye başkanı Saadettin Arslan tekrar aday gösterildi. Burada en çok dikkat çeken ise Gelibolu Belediye Başkan adayı Kamin Soyuak. İlçeye bağlı Evreşe Belediye Başkanı olan Soyuak, yaptığı hizmetlerle Türkiye gündemine oturmuştu. Hızlı yükselişi ile Gelibolu ilçesine aday gösterildi. İlçe ve beldelerdeki isimlere bakıldığında çoğunun Milletvekili Gider’e yakın olduğu görülüyor.

 

İTTİFAK YOK

Cumhur İttifakı’nın ortakları MHP ile AK Parti, Çanakkale Belediyesi için ittifak kurmuştu ve AK Parti’nin adayı desteklendi. İttifak adayının açıklandığı dönemde ilçelerde de ittifakın olacağı belirtiliyordu. Daha sonra MHP tüm adaylarını açıkladı. MHP adayları açıklayınca bazı ilçelerde AK Parti’nin MHP’nin adaylarını destekleyeceği yorumları yapılmaya başlandı ve bu konuda da partiler böyle bir izlenim bıraktı. AK Parti’de tüm adaylarını açıklaması ile beraber ittifakın sadece merkezde sınırlı olduğu görüldü.

 

Mehmet Güler