31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere hızla yaklaşılırken Çanakkale’de Cumhur İttifakı’nın Çanakkale Belediyesi adayı daha önce açıklanmıştı. Hemen ardından hangi ilçenin ve hangi beldenin AK Parti ve MHP arasında bölüşüleceği konuşulmuştu. Bu konuda her iki parti de çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı. Bir süre sonra MHP, Çanakkale genelindeki tüm ilçe ve beldelerdeki adaylarını açıkladı.

İttifak orağı AK Parti ise hiçbir adayını açıklamadı. İlçe ve beldelerde ittifak olup olmayacağı merak edilirken, AK Parti tarafından dün bir program notu paylaşıldı. Notta, “9 Şubat Cuma günü (yarın) saat 18.00'de Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'nın katılımlarıyla Çanakkale Cumhur İttifakı Aday Tanıtım Toplantımızı gerçekleştireceğiz.”

Notta Cumhur İttifakı adayları sözünün kullanılması dikkat çekti. Geçen süre içinde anlaşma sağlandığı görülüyor. Bugün düzenlenecek toplantı ile Cumhur İttifakı’nın Çanakkale’deki tüm adaylarının açıklanması bekleniyor.

 

Arzu Baladur