“Cumhur Bizim, Türkiye Hepimizin” sloganı, Çanakkale’nin üç ilçesinde ayrı bir ifadeyle atılmaya başladı.

Özellikle, Küçük Moskova diye isimlendirilen Bayramiç’te atılan slogan; “Cumhur Tek Aday için birleşsin, Üç ilçe Cumhur’un olsun” şeklinde işitilir oldu.

Edinilen bilgilere göre, MHP tabanı 31 Mart seçiminde, kazananın Cumhur olması için çarpıcı bir formülün devreye alınmasında ısrarcı.

Cumhur ittifakının, Bayramiç, Eceabat ve Gökçeada’ da,  MHP’ nin Belediye Başkan adaylarını desteklemesi önerisini gündeme getiren teşkilatlar, bu sayede başarı elde edileceğini savunuyor.

Seçim takvimi hızla işliyor, özellikle MHP tabanı formül üzerine formül geliştiriyor.

31 Mart Mahalli idareler seçiminde, Şehitler coğrafyası Çanakkale’de,  üç ilçede oluştuğu gözlenen beklenti, dikkatleri üzerinde topluyor.

‘Küçük Moskova’ diye anılan Bayramiç’ te, Cumhur ittifakı taraflarından MHP teşkilatları, tek aday etrafında toplanılarak seçimin kazanılacağını savunuyor. Benzer söylemlerin, Eceabat ve Gökçeada’ da da dile getirildiği gözleniyor.

Tek adayın desteklenmesi sayesinde, seçim kazanma düşüncesinin giderek hakim olmaya başladığı gözlenen Bayramiç, Eceabat ve Gökçeada’da, bu söylemin dillerden düşmediği öğrenildi.

Cumhur ittifakı taraflarından; MHP tabanında, Çanakkale’nin üç ilçesinde tek aday etrafında bir araya gelinmesi konusu, siyaset kamuoyunun gündemine oturdu.

Edinilen bilgilere göre, Bayramiç, Eceabat ve Gökçeada ilçelerinde, seçim kazanmak için dilenen bu formül, giderek destekçi kazanıyor.

MHP tabanda dillenen ve kulaktan kulağa yayılan söylem, İsimleri günler evvel kamuoyuna duyurulan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan adaylarının desteklenerek, seçimin kazanılması yönünde bir hal aldı.

MHP tabanına öre; Seçimin kazananının Cumhur ittifakı olması, AK Parti teşkilatları ve tabanın da MHP’ nin adayları etrafından toplanıp,  destek olmasıyla mümkün..

Ana muhalefet CHP’li Belediye’ye sahip Bayramiç başta, Eceabat ve Gökçeada’ da İYİ Partili Belediye başkanlarının yıprandığını, CHP’ ye transfer olan Eceabat Belediye başkanına tepkinin, gözle görünür halde olduğunu da dile getiren MHP tabanının; “Kazanmaya en yakın ittifak, Cumhurdur. Bunun için de, MHP adayları etrafında bir araya gelinmesi gereklidir” görüşünü savunduğu gözleniyor.

Bayramiç, Eceabat ve Gökçeada’da, AK Parti seçmeninin desteği ile sandığa gidilmesi durumunda, seçimin kazananının Cumhur ittifakı olmasının, bir olasılık değil, gözle görünür bir gerçek olduğunu da sözlerine eklediği gözlenen MHP teşkilatlarının; Görülen köy kılavuz istemez. Seçmenin sesine kulak verilmeli” şeklindeki ısrarı günden güne dilleniyor.

Özellikle Bayramiç’ te, Cumhur ittifakı taraflarından MHP’ nin Başkan adayı etrafında biraya gelinmesi konusunun, siyaset kamuoyunda günlerdir ana baylık olduğu edinilen bilgilerden.

31 Mart Mahalli idareler seçimine sayılı günler kala, Çanakkale’nin üç ilçesinde oluşan bir beklentinin günlerdir dillendirildiği öğrenildi.

Çanakkale siyaset kamuoyunca,  ‘Küçük Moskova’ diye isimlendirilen Bayramiç’ te, seçim denilince ilk konuşulmaya başlananın,  MHP adayı ‘nın desteklenmesi gerektiği yönünde olduğu öğrenildi. Benzer söylemlerin, Eceabat ve Gökçeada’ da da dillendirildiği alınan bilgilerden.

 

Sedat Uz