Tutuklu Sayısı 5’e Çıktı

‘Bıçak Parası’, ‘Aracılar ile Haksız Kazanç’, ‘Medikal Ürünlerin Fahiş Bedelle Satışı’ na yönelik operasyonlarla gündeme gelen Çanakkale’de, herkes son gelişmeleri konuşur oldu.

Çanakkale Üniversite Hastanesindeki soruşturma kapsamında, 3 Medikal çalışanı tutuklanmış, aralarında biri Profesör biri Doçent olmak üzere, 2 hekim hakkında da tutuksuz yargılama süreci başlamıştı. Alınan bilgiye göre, Savcılığın itirazı üzerine, Yurt Dışı yasağı getirilerek, tutuksuz yargılanmasına karar verilen Profesör ve doçent Hekimler Mahkemece verilen karar kapsamında tutuklandı.

Geçtiğimiz hafta başında, Rüşvet iddiasıyla bir Uzman hekimin tutuklandığı Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesinde, ‘bıçak parası’ ismi ile açılan rüşvet dosyanın yankıları kamuoyunda süredursun, düzenlenen ikinci bir operasyon dikkatleri tümüyle Üniversite Hastanesine çekmeye yetti.

İki ayrı operasyon kapsamında, üç Hekimin cezaevine gönderildiği ÇOMÜ Hastanesinde, bazı hekimlerin ise yıllık izinleri nedeniyle, kapalı olan muayene randevularının, türlü dedikodulara yol açtığı gözleniyor.

 

Geçtiğimiz günlerde bir doktorun, Rüşvet suçu’ ile tutuklandığı üniversite hastanesinde, bir hafta arada sonra başka bir soruşturma kapsamında tutuklamalar olmasının, Sağlık Sektöründe Rüşvet Paniği yaşattığı gözleniyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Hastanesindeki, ‘Kök >hücre’ isimli operasyonda, önce üç medikal çalışanı tutuklanmıştı. Hakkında, Yurt dışı yasağı getirilerek tutuksuz yargılanması kararı verilen bir Profesör ile bir Doçent ise, Savcılığın itirazı soncu mahkemece tutuklan

Geçtiğimiz hafta bir genel cerrahi uzmanının bıçak parası adı altında hastadan para talep etmesi iddiasıyla, suçüstü yapılarak gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı ÇOMÜ Hastanesinde, önceki gün ise apayrı bir operasyon daha gerçekleşti.

İlk operasyonda olduğu gibi, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 'İcbar Suretiyle İrtikap' suçu kapsamında yapılan çalışmalarda; 1 profesör ve 1 doçent doktor gözaltına alındı.

Merkezi Çorlu’ da bulunan 1 medikal firması sahibi ve 2 çalışanının aralarında bulunduğu 5 kişiden, sevk edildikleri adli makamlarca önce 3 medikalci  tutuklandı, Savcılın itirazı sonucu tutusuz yargılanmalarına karar verilen bir profesör ile bir doçent ise, kurulan ikinci mahkemede tutuklama kararı aldı.

Bu gelişme, şehrin gündemine oturdu. Halk arasında ise; “İşini hakkıyla yapan şifa veren eller, zan altında kalmamalı” şeklindeki söylemin, kısa sürede dilden dile dolaşıp, kulaktan kulağa yayılmaya başladığı gözlendi.

Bıçak Parası’, ‘Aracılar ile Haksız Kazanç’, ‘Medikal Ürünlerin Fahiş Bedelle Satışı’ na yönelik operasyonlarla gündeme gelen Çanakkale’de, herkes son gelişmeleri konuşur oldu.

“SAĞLIK SEKTÖRÜNDE RÜŞVET PANİĞİ!?!..”

Geçtiğimiz hafta başında, Rüşvet iddiasıyla bir Uzman hekimin tutuklandığı Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesinde, ‘bıçak parası’ ismi ile açılan rüşvet dosyanın yankıları kamuoyunda süredursun, düzenlenen ikinci bir operasyon dikkatleri tümüyle Üniversite Hastanesine çekmeye yetti.

İki ayrı operasyon kapsamında, üç Hekimin cezaevine gönderildiği ÇOMÜ Hastanesinde, bazı hekimlerin ise yıllık izinleri nedeniyle, kapalı olan muayene randevularının, türlü dedikodulara yşol açtığı gözleniyor.

 

Atakan Alkış