Çanakkale Belediyesi için Cumhur İttifakı ortağı AK Parti’nin belediye başkan adayını destekleyen MHP, tüm ilçelerde adaylarını açıkladı.  AK Parti ise şimdiye kadar merkez dışında adaylarını açıklamadı. Her iki parti arasında ilçeler için ittifak görüşmeleri de devam ederken, MHP’nin erken davranarak adaylarını açıklaması, AK Parti’nin işini zorlaştırdığı ifade ediliyor. Şimdi AK Parti, hangi ilçede MHP’nin adayını destekleyecek hangi ilçede kendi adayını çıkartacak.

 

Yerel seçimlere 2 aydan daha az bir zaman kaldı. Türkiye’ genelinde halen partiler aday açıklamaya devam ediyor. Partiler için en zor olan bu aşama ise Çanakkale’de çok daha hızlı ilerledi. Çanakkale Belediyesi için partiler hemen adaylarını açıkladı. Cumhur İttifakı’nın iki ortağı AK Parti ile MHP, Çanakkale Belediyesi için ittifak kurdu. MHP, burada AK Parti’nin adayını destekleyecek. Genel merkez tarafından alınan karar doğrultusunda yapılan bu işbirliğinin ilçelerde de devam edeceği açıklanmıştı. Hem AK Parti hem de MHP, Çanakkale’nin bazı ilçelerinde işbirliğinin yapılabileceği konuşulmuştu.

 

AK PARTİ ADAYLARI ÇOK GECİKTİ

MHP ile AK Parti’nin ilçelerde nasıl bir işbirliğine gideceği konuşulurken bir süre önce MHP, tüm ilçelerde adayını açıkladı. MHP’nin adaylarını açıklaması, ilçelerde ne olacağı konuşulmaya başlandı. MHP’nin adaylarını açıklaması ile gözler AK Parti’ye çevrildi. AK Parti, gazetenin hazırlandığı akşam saatlerine kadar Çanakkale ilçelerinde adaylarını açıklamadı. AK Parti’nin şimdiye kadar hiçbir ilçede ve beldede adaylarını açıklamaması her geçen gün soru işaretlerini çoğaltıyor.

 

MHP’nin tüm ilçelerde belediye başkan adaylarını açıklamasının AK Parti’nin işini zorlaştırdığı da belirtiliyor. Şimdi her iki parti arasında görüşmeler devam ettiği belirtiliyor. Bu görüşmeler de bazı ilçelerde AK Parti’nin aday çıkartmaması ve MHP’nin adaylarını desteklemesini istediği ifade ediliyor. İşTe bu istek nedeniyle AK Parti’nin aday konusunda zorlandığı ifade ediliyor.

İKİ İL BAŞKANI ARASINDAKİ SOĞUKLUK DEVAM EDİYOR

AK Parti İl Başkanı Naim Makas ile MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım arasında yıllardır bir soğukluk olduğu bilinen bir gerçek. Geçen süre içinde de her iki il başkanı bir araya gelmedi. Uzun bir aradan sonra AK Parti ile MHP arasındaki görüşmeyi sağlayan ise AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider olmuştu. Bir süre önce Gider, MHP’nin Çanakkale genelinde tüm teşkilatları ile bir araya gelerek görüşmüştü. Bu görüşmeden sonra MHP, Cumhur İttifakı adayının yanında hiç ayrılmadı ve tüm çalışmalarına katıldı. Her iki il başkanı da bu çalışmalar çerçevesinde zaman zaman yanyana geliyorlar. Ama iki başkan arasındaki soğukluğun devam ettiği de bariz belli oluyor. İki il başkanının arasındaki soğukluk devam ederken, ilçelerdeki işbirliğini kimin konuşacağı merak ediliyor. Tüm bu sorunlar ve AK Parti teşkilatlarındaki bölünmeler nedeniyle şimdiye kadar diğer adayların açıklanmadığı ifade ediliyor.

 

Mehmet Güler