Türkiye’de gündem olan görüntüler Troya caddesinde yaşandı. Kısa süre önce yaşanan olayda caddede ilerleyen bir motosikletli, yaya geçidi levhası bulunan ve asfalt üzerinde büyük harflerle “Önce Yaya” yazan yaya geçidinden geçmekte olan vatandaşlara yol vermek için durdu. Bu sırada arkasında gelen bir otomobil sürücüsü, kendisine çarpmadan son anda direksiyonu kırarak ilerledi. İleride yolun ortasında duran sürücü, gelen motosikletlinin üzerine yürüyerek suçladı.  Otomobil sürücüsünün “Orada yaya geçidinde yol mu verilir. Tepkisine motosiklet sürücüsü; “Yaya geçidinde yol verilir zaten. Tabela var.” diye cevap verdi. Otomobil sürücüsü: “Verilmez, burada yayaya yol verilmez. Niye, burası anayol. Seni son anda fark ettim, biçiyordum seni.”

Motosiklet sürücüsü; “En az 100 metre vardı aramızda.” Otomobil sürücüsü: “Hızlı geliyorum, telefonla konuşuyorum. Motosiklet sürücüsü; “Tabelaya bak, yola bak. Kanun ne diyorsa o, ben savcılıkta çalışıyorum.” Otomobil sürücüsü: “Fark etmez bende valiyim.”

GÖRÜNTÜLERİ İZLEYEN EMNİYET CEZA YAĞDIRDI

Bu yaşanan olayın görüntülerini ünlü Motosiklet İleri Sürüş Eğitmeni Zafer Akçay sosyal medyasında paylaşınca Türkiye gündemine oturdu. Bunun üzerine Çanakkale Emniyet Müdürlüğü de görüntülerden yola çıkarak otomobil sürücüne ceza kesti.

 

Tuba Demirtaş