31 OCAK 2024 günü yapılan Aday Tanıtım Toplantısı'nda Çanakkale Belediye Başkan Adayı'nın Davut Gazi Benli olduğu açıklandı. DEVA Partisi'nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı Davut Gazi Benli yaptığı açıklamasında "Tüm tecrübe ve birikimimle Çanakkalemize hizmet için şahsıma Çanakkale Belediye Başkan Adaylığını tevdi eden DEVA Partisi Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan'a, Genel Başkan Yardımcımız, Balıkesir Milletvekilimiz Sn. Burak Dalgın'a ve İl Başkanımız Sn. Av.Kemal Kavut'a, Merkez İlçe Başkanımız Sn. Av. Nur Yılmaz Güngören e şükranlarımı sunuyorum.

Ata ocağım şehitler diyarı Çanakkalemizin ve çok değerli sakinlerinin sorunlarına bir nebze #DEVA olabilmek umuduyla..." dedi.

 

DAVUT GAZİ BENLİ KİMDİR ?

 

14 Şubat 1965 doğumlu, doğum yeri Almanya olan Benli aslen Çan ilçesi Büyükpaşa köyü nüfusuna kayıtlıdır. Emekli diplomat olan Davut Gazi Benli Eski Başbakanlık döneminde Vakıflar Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, Brüksel Merkezli AB Eğitim Programlarında uzman ve koordinatörluk görevlerinin yanısıra birçok bürokratik üst düzey görevlerde bulunmuş, son olarak Özbekistan Taşkent Büyükelçiliği İletişim Müşavirliği görevinden 15 Ağustos 2020 yılında ayrılmıştır. Çalışma hayatı boyunca 70'den fazla ülkede resmi görevleri sebebiyle geniş bir networkü olan Benli İngilizce, Almanca, Arapça ve Özbekçe dillerini iyi derecede bilmektedir. Akademik hayatında da iki yüksek lisans derecesi sahibi olan Benli’nin onlarca yazılı eseri bulunmakta ve birçoğu yayınevlerince basılarak okuyuculara sunulmuş ve ilgi görmüştür. Benli çalışma hayatı boyunca yapmış olduğu uluslararası seminer, konferans ve panel için onlarca ülkeden çok sayıda sertifika, berat ve Üstün Başarı Ödülü almıştır. Davut Gazi Benli evli ve bir çocuk babasıdır.

 

Haber Merkezi