31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için partiler belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. CHP’de Çanakkale merkez dahil diğer ilçe ve beldelerde adaylarını açıklamıştı ancak Kepez Belediyesi için ön seçim kararı alınmıştı. Çanakkale Belediyesi için yapılması istenen üye bazlı ön seçim yapılmadan atama ile aday belirlenmişti. Bu kısmını başaramayan bazı CHP’liler, bu sefer Kepez Belediyesi için ön seçim istedi. Yapılan girişimler sonuç verdi ve CHP Genel merkezi Kepez Belediye Başkan Adayı’nı belirlemek için sandık konulması istendi.

 

Bu karar sonrasında Kepez’de dün sandık kuruldu. Mevcut başkan Birol Arslan, Emine Kardelen, Ülkü Şimşek Tutak, Erhan Bektaş, Muammer Barışkan'ın yarıştığı ön seçime ilgi büyük oldu. 877 kişinin oy kullandığı sandıklar açıldı ve sayım yapıldı. Sandıktan çıkan sonuçlara göre Birol Arslan 564 oy, Erhan Bektaş 177, Muammer Barışkan 92, Ülkü Şimşek Tutak 36, Emine Kardelen ise 8 oy aldı.

GENEL MERKEZ AÇIKLADI

Bu sonuca göre rakiplerine büyük fark atan mevcut başkan Arslan’ın yeniden CHP’nin adayı olacağına kesin gözü ile bakılıyordu fakat resmiyete kavuşmamıştı. 26 Ocak’ta toplanan CHP Parti Meclisi, büyükşehir, il ve ilçe ve belde adaylarını açıklandı. Açıklanan beldeler içinde Çanakkale’de yer aldı. Kepez Belediye Başkan adayı olarak mevcut aday Birol Arslan, Biga ilçesine bağlı Gümüşçay beldesinin belediye başkan adayı olarak da Hasan Kırım aday gösterildi.

 

 

Tuba Demirtaş

Foto: BHA