CHP’de Çanakkale Belediye Başkan Adayını belirlemek için ön seçim isteyen ve istemeyenlerin tartışması daha bitmeden,  bu sefer Çanakkale merkezde il genel meclis üyeleri için ön seçim tartışması başladı. CHP’de birçok ilçede ön seçim yapılırken, bazı meclis üye aday adayları, Çanakkale merkezde de ön seçim yapılmasını istiyor.

 

CHP’de kongreler ve adaylıklar süreçleri hep çok çekişmeli ve tartışmalı geçiyor. Son yapılan il ve merkez ilçe kongrelerinde yaşanan tartışmalar bitmeden Çanakkale Belediyesi adayının nasıl belirleneceği tartışması başladı. Bilindiği üzere CHP’de Çanakkale Belediyesi için 4 aday adayı başvuruda bulundu. 3 aday adayı ön seçim yapılmasını istedi. CHP Genel Merkezi de bu isteği yerine getirmedi ve eski milletvekili Muharrem Erkek’i aday olarak gösterdi.

Erkek’in genel merkez tarafından aday gösterilmesinin ardından diğer 3 aday adayı kazan kaldırdı. Kimisi basın açıklaması ile tepkisini dile getirdi, kimileri başka yöntem kullandı. Son olarak aday adaylardan Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Ankara’ya kadar giderek CHP Genel Merkezi önüne sandık koydu. Bu olay Türkiye gündemine oturdu. Yapılan tüm çabalar sonuç vermedi ve Erkek aday olarak gösterildi.

Kepez Belediyesi için de aynı tartışmalar yapıldı fakat Kepez Belediyesi için sandık kuruldu. 5 adayın yarıştığı ön seçimde mevcut başkan Birol Arslan büyük fark atarak seçildi.

 

İL GENEL MECLİS ADAY ADAYLARI DA ÖN SEÇİM İSTİYOR

CHP’de bir ön seçim tartışması bitmeden diğeri başlıyor. Çanakkale Belediyesi için istenen ön seçim gibi il genel meclisi için de isteniyor. Partiye il genel meclisi için 11 kişi aday adaylık için başvuruda bulundu. Başvuru yapanlar arasında mevcut il genel meclisi üyeleri de bulunuyor. Geçen dönemki gibi 7 aday adayı ön seçim isterken, 4 aday adayı ön seçim istemediği öğrenildi. Ön seçim isteyen bazı meclis üyeleri CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı’na bir dilekçe ile başvurarak sandık konulmasını istedi. 

 

İLÇELERDE ÖN SEÇİMLE BELİRLENDİ

CHP Çanakkale genelinde farklı farklı uygulamalar devreye alınıyor. Belediye başkanlığı için Biga ön seçim ile adayını belirledi. Bu yöntemin kullanılmasında CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın büyük payı var. Ceylan, ilçede ayrışmanın olmaması için il genel meclis üyelerinin de ön seçimle yapılmasını istediği biliniyor ve bunun için de gidip oy da kullandı. Çektirdiği fotoğrafları da sosyal medya hesabında “Biga İl Genel Meclisi, örgüt denetiminde önseçiminde oyumuzu kullandık. Sonuçların Partimize hayırlı olmasını diliyorum.” notu ile paylaştı. Biga ilçesi gibi, Çan, Yenice, Bayramiç, Ezine, Gelibolu’da da ön seçim yapılmıştı.  Çanakkale merkezdeki adaylar, bu ilçelerde ön seçim yapılıyorsa merkezde de sandık kurulması gerektiğini vurguluyor.

 

Atakan ALKIŞ