Alınan bilgiye göre; olay Cevat Paşa Mahallesi Bahriye Üçok Caddesi’nde yaşandı. Cezaevinden firar eden S.K. nin bu adreste bulunan apartman dairesinde kaldığı ihbarını alan polis ekipleri olay yerine gitti. Polisleri gören S.K., evi ateşe verdi. Yanan evi görenler durumu ihbar etti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, Küçümen, yaşanan kargaşadan yararlanarak kaçtı. Polis ekiplerinin takip ettiği firari, yan binanın çatısına geçti. Daha sonra 4'ncü kattaki bir eve giren Serkan Küçümen, balkona çıkarak çevresini saran polis ekiplerine intihar edeceğini söyledi.

İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Binada bulunan ve dumandan etkilenen aralarında çocukların da bulunduğu toplam 9 kişi ise itfaiye aracının merdiveni ile binanın çatısından kurtarıldı.

Bu sırada intihar etmek için evin balkonuna çıkan Serkan K. ise 8 saatlik ikna çalışmasının ardından intihardan vazgeçirildi ve balkondan indi. Polis ekiplerinin yanı sıra Serkan Küçümen’in annesi de oğlunu ikna etmeye çalıştı. Küçümen, emniyet müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Sedat Uz

Foto: BHA