Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çanakkale’nin 10 ilçesinde belediye başkan adayını açıkladı. Çanakkale Belediyesi için millet ittifakı olarak AK Parti’nin adayını destekleme kararı alan MHP’nin tabanında aday çıkartılması için sesler her geçen gün daha gür çıkıyor. Partinin tabandan yükselen sese nasıl cevap vereceği merak ediliyor.

 

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için en zor aşamalardan biri olan aday belirleme süreci yavaş yavaş bitme aşamasına geliyor. Çanakkale’de bazı partilerin belediye başkan adayları belirleme aşaması tamamlanırken, bazı partiler de ise süreç devam ediyor. Çanakkale Belediyesi için İYİ Parti, CHP ve AK Parti adaylarını açıkladı. MHP ise, genel merkezin aldığı karar ile Millet İttifakı olarak AK Parti’nin adayını destekleme kararı aldı.

Millet İttifakı olarak Çanakkale’de AK Parti ile MHP hem merkezde hem de ilçe ve beldelerde bir çalışma yaparak aday çıkartılacağı yönünde açıklamalar yapıldı. Geçen süre içinde merkez dışında herhangi bir belediyede işbirliği yapılmadığı MHP’nin ilçe adaylarını açıklaması ile ortaya çıktı.  MHP, Biga, Ayvacık, Bayramiç, Bozcaada, Çan, Ezine, Gelibolu, Gökçeada, Lapseki, Yenice belediye başkan adaylarını açıkladı.

ÇANAKKALE BELEDİYESİ İÇİN SESLER YÜKSELİYOR

İlçelerde adayını açıklayan MHP’nin tabanında Çanakkale Belediyesi için da aday çıkarılması istendiği dillendirilmeye başlandı. Bu konuda parti tabanı ve bazı merkezdeki yöneticiler adayın çıkartılmasını istendiği belirtiliyor. İlçelerde işbirliği yapılmaması nedeniyle merkezde de adayın çıkarılması istendiği her geçen gün daha çok konuşuluyor. Tabanda ve yöneticilerden gelen bu isteğin nasıl karşı bulacağı merak ediliyor.

KEPEZ BELEDİYESİ İÇİN DE ADAY ARAŞTIRILIYOR

Ortaya çıkan bu tablo ile AK Parti ile MHP arasında Çanakkale’de tam bir işbirliği olmadığını gösteriyor. Çanakkale’nin en büyük Türkiye’nin de en fazla nüfusuna sahip olan Kepez Belediyesi’nde de Millet İttifakı’nın anlaşmadığı görülüyor. MHP’nin burada aday göstermek için saha araştırması yaptığı ve bazı isimlerin ön plana çıktığı ifade ediliyor. İlçe ve beldelerde anlaşma olmaması nedeniyle AK Parti’nin bazı ilçelerde işini zorlaştığı da ifade tahmin ediliyor.  

 

Mehmet Güler