Çanakkale’nin en büyük sorunları başından gelen otopark, trafik ve Sarıçay için hangi adayın nasıl bir proje hazırlayacağı dört gözle bekleniyor.

 

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler hızla yaklaşıyor. Çanakkale genelinde halen açıklanmayan adaylar bulunuyor. Bazı partilerin ilçe ve belde belediye başkan adayları daha açıklanmadı. Çanakkale Belediyesi için ise adaylar tamam. İlk adayı İYİ Parti açıkladı ve Burak Kunt’u aday gösterdi. Daha sonra CHP eski milletvekili Muharrem Erkek’i aday gösterdi. Son olarak Cumhur İttifakı da AK Parti eski milletvekili Jülide İskenderoğlu’yu aday olarak açıkladı.

ADAYLAR SAHADA ISINMA HAREKETLERİ YAPIYOR

Çanakkale tam bir yerel seçim havasına girmiş değil. Bunun en büyük nedeni ise adayların sahaya hızlı giriş yapmamaları. Sahaya ilk çıkan adaylığı ilk açıklandığı için İYİ Parti adayı Kunt oldu. Kunt, diğer adaylardan çok önce sahaya çıktı çalışma yaptı ve yapmaya devam ediyor.

Daha sonra adaylığı açıklanan CHP adayı Muharrem Erkek de sahaya yavaş yavaş giriş yaptı. Erkek, ziyaretler yapıyor, görüşmelere katılıyor, açılışlara iştirak ediyor. O da yavaştan çalışmalarını sürdürüyor.

Adaylığı en son açıklanan ise AK Parti ve MHP’nin ortak adayı Jülide İskenderoğlu oldu. İskenderoğlu, adaylığı açıklandıktan yaklaşık bir hafta sonra Çanakkale’ye geldi. Ankara’da bakanlıklar bazında çalışma yaptığı için Çanakkale’ye geç geldiğini belirten İskenderoğlu, birkaç gündür sahaya çıktı. İskenderoğlu, ilk önce MHP’yi ziyaret etti daha sonra ziyaretlere yapmaya başladı.

 

PROJELER BEKLENİYOR

Yerel seçimlere yaklaşık 2 ay gibi bir süre kaldı. Çanakkale Belediyesi için partilerin gösterdiği adayların hepsi de ilk defa aday oldular. Sahada yavaş yavaş çalışma yapan 3 adayın da Çanakkale için ne yapacağı merak ediliyor. 22 yıldır Çanakkale Belediyesi’ni yöneten Başkan Ülgür Gökhan’dan sonra kimin o koltuğa oturacağı merak ediliyor. Başkanlık koltuğuna talip olan 3 adayın en çok projeleri merak ediliyor. Şimdiye kadar pek fazla proje açıklanmadı. Adayların bir süre sonra çalışmalarına hız vereceği konuşuluyor. Bu çalışmalar çerçevesinde yavaş yavaş projelerin açıklanacağı da belirtiliyor. Çanakkale’nin birçok eksiği ve sorunu bulunuyor. Otopark, trafik, Sarıçay başta olmak üzere adayların proje hazırlaması gerekeceği birçok alan var. Çanakkaleliler de merakla adayların projelerini bekliyor.

İLÇE BELDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BEKLENİYOR

Özellikle AK Parti ve MHP’nin ilçe ve belde belediye başkan adayları tam olarak açıklanmadı. Her ilçe ve belde için aday aday isimleri dolaşıyor. Ama Cumhur İttifakı’nın Çanakkale’nin ilçe ve beldelerinde de ortak olarak seçime girip girmeyeceği merak ediliyor. Bu konuda her iki parti arasında görüşmeler yapıldığı söylenmişti. Geçen süre içinde bir açıklama yapılmadı ve adayların geciktiği de biliniyor. CHP’nin ise Çanakkale genelinde hemen hemen tüm adayları açıklandı.

 

Mehmet Güler