31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde en önemli adaylar belediye başkan adayları oluşturuyor. Bu yüzden gözlerin çevrildiği partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. Çanakkale Belediyesi için üç parti adayını açıkladı. Belde ve ilçe adayları da açıklanmaya devam ediyor. İYİ Parti, Çanakkale’de adaylarını açıklamaya devam ediyor. Kasım ayında  Genel Başkan Meral Akşener’in katılımı ile Çanakkale Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı olarak Burak Kunt açıklanırken, önceki gün toplanan İYİ Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısında 4 adayın daha ismi açıklandı.

Hem Çanakkale hem de diğer illerdeki Belediye Başkan adaylarını belirlemek için Parti Genel Merkezinde  gerçekleştirilen İYİ Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısında milletvekilleri ve parti organları bir araya geldi.  İYİ Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Genel İdare Kurulu Üyesi Raşit Emir Süer, Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İl Başkanı Selahattin Yildizlar, Belediye Başkan Adayları, İlçe Başkanları, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayları, İl, İlçe Yöneticileri ve değerli Teşkilat Mensuplarının katılımlarıyla, Balıkesir Milletvekili Selçuk Türkoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

KEPEZ’E KADIN ADAY

2019 yerel seçimlerde Belediye Meclisi Üyesi olarak seçilen Didem Güner, 4 yıllık görevi sonrasında Kepez Belde Belediye Başkan Adaylığına talip oldu. Türkiye’nin en büyük Beldesi Kepez’e talip olan Didem Güner, Kepez Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.  Öte yandan AK Parti ve CHP’nin güçlü olduğu  Çan Belediye Başkan Adaylığına  Mustafa Kılıç  gösterilirken, AK Partinin en güçlü olduğu Yenice Belediye Başkan Adaylığına ise  Ali Osman İçen seçildi, Yine AK Partinin birkaç dönemdir kazandığı Kalkım Belediye Başkan Adaylığına ise  Ahmet Şentürk olarak Milletvekili Rıdvan Uz tarafından açıklandı.

 

Adaylarla ilgili Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamada “Genişletilmiş İl Divan Toplantımızı, Genel Başkan Yardımcımız ve Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Selcan Taşçı Hamşıoğlu, Milletvekilimiz Sayın Rıdvan Uz, Genel İdare Kurulu Üyemiz Sayın Raşit Emir Süer, Balıkesir Milletvekilimiz Sayın Turhan Çömez, İl Başkanımız Sayın Selahattin Yildizlar, Belediye Başkan Adaylarımız, İlçe Başkanlarımız, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyesi Aday Adaylarımız, İl, İlçe Yöneticilerimiz ve değerli Teşkilat Mensuplarımızın katılımlarıyla, Bursa Milletvekilimiz Sayın Selçuk Türkoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirdik.  Aynı zamanda toplantımızda; Kepez Belediye Başkan Adayımız Sayın Didem Güner, Çan Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Kılıç, Yenice Belediye Başkan Adayımız Sayın Ali Osman İçen, Kalkım Belediye Başkan Adayımız Sayın Ahmet Şentürk olarak Milletvekilimiz Sayın Rıdvan Uz tarafından açıklanmıştır. Çanakkale'mizi İYİ Belediyecilik anlayışımızla tanıştırarak yerel yönetimlerdeki mevcut problemleri çözmek, kentimizi daha yaşanabilir yer haline getirebilmek için günbegün daha büyük gayretle çalışıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Sedat Uz

Foto: BHA