Yerel seçimlere doğru hızla gidilirken bu sefer AK Parti adaylarını açıklamakta gecikti. Adayların ne zaman açıklanacağını ise dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, duyurdu. Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının 7 Ocak Pazar günü açıklanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara adayının ve seçim beyannamesinin ise 15 Ocak Pazartesi günü Ankara'da duyurulacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde parti yönetimiyle yapacağı toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin "İstanbul adayını pazar günü açıklayacak mısınız?" sorusuna "İstanbul adayını pazar günü duyacaksınız.'' yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı, Ankara adayının ve seçim beyannamesinin ise 15 Ocak'ta Ankara'da açıklanacağını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: ''Bizim yapacağımız açıklamalarda A’dan Z’ye hepsi sürprizdir, hem de kazanma azmimizin göstergesi olacaktır. İstanbul adayını pazar günü duyacaksınız. Pazar günü adayların hemen hemen yarıya yakınını açıklarız. Ankara adayını da Ankara'da açıklayacağız. Seçim beyannamesini burada açıklayacağız.''

ÇANAKKALE ADAYI DA SÜRPRİZ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A’dan Z’ye hepsinin sürpriz olacağını açıklarken, merak edilen ise Çanakkale adayının kim olacağı. AK Parti’de ilk defa belediye başkan adayının kim olacağı kestirilemiyor. Şimdiye kadar ismi geçenler arasında Çanakkale eski milletvekili ve şimdi İç İşleri Bakan Yardımcısı olan Bülent Turan, Çanakkale eski milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti eski il başkanı Gültekin Yıldız İl Başkanı Naim Makas ve aday adayı başvurusu yapan 2 kişi.

Aday belirlemede en etkili isim ise kuşkusuz AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider. Şuanda AK Parti’yi Ankara’da teşmil eden tek AK Partili vekil olan Gider’in parti genel merkezine kimin ismini verdiği de merak ediliyor. Pazar günü yapılan açıklamada Çanakkale’nin adayının da açıklanması durumunda bu merak da giderilmiş olacak.

Mine Yel