2024’in ilk günlerinden itibaren bir yandan zam yağmuru devam ederken diğer yandan da yeni maaşlar bir bir açıklanıyor. Ayvacık Belediyesi de çalışanların maaşına zam yaptı. Asgari ücret artışlarının ekonomik zorluklar ve enflasyon karşısında yetersiz kalmasıyla mücadele eden işçilere, Ayvacık Belediyesi umut verici bir adım attı. Belediye Başkanı Mesut Bayram, asgari ücretin beklentilerin altında kalması ve enflasyonun etkisiyle maaşların erimesinden endişe eden çalışanlara destek olmak amacıyla önemli bir karar aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2024 yılı için belirlediği asgari ücretin yüzde 49 artışla 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından, Ayvacık Belediyesi işçilerine müjdeli bir haber geldi. Başkan Mesut Bayram, belediye çalışanlarının en düşük asgari ücret maaşını 22 bin TL olarak belirlediklerini duyurdu.

Yeni yılın başlamasıyla birlikte vergi ve zamların etkisiyle eriyen asgari ücret, vatandaşları endişelendirirken, Başkan Mesut Bayram'ın bu adımı takdir topladı. Bayram, Ayvacık Belediye çalışanlarının enflasyona ezdirilmemesi adına asgari ücretin 22 bin TL olarak belirlendiğini vurguladı. Bu karar, belediye personeli arasında memnuniyetle karşılandı.

İşçilere müjdeyi duyuran Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, “Tüm belediye personelimizin ve emekçi kardeşlerimizin yeni yılı kutlu olsun. Belediye çalışanlarımıza yeni yıl müjdesi olarak en düşük çalışan maaşını 22 bin TL yapmış bulunmaktayız. Hayırlara vesile olmasını diler tüm çalışanlarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl olmasını temenni ederim” dedi.

Bünyamin Nami Tonka

Foto: BHA