Çanakkale’deki yazarları bir araya getirmek ve gençleri kitap ve şiir yazmaya yönlendirmenin yanı sıra kitap kurtlarını yazarlarla bir araya getirmek amacı ile  yola çıkan ve 2 yıl önce kurulan Almina Kitap, yazarları bir araya geldi.

 

Çanakkale’de iki yıl önce Almina Kitap, hava kuvvetleri emeklisi Mustafa Gür tarafından kuruldu. Geçen kısa süre içinde Çanakkale’de 20’ye yakın kitap fuarı ve sayısız söyleşiler ve imza günleri gerçekleştirdi.  Çanakkaleli yazarları bir araya getiren Almina Kitap, il dışında da katıldığı fuarlarda yazarları ile dikkat çekti. Şiir, roman, hikaye gibi bir çok alanda kitapları okuyucuya oluşturarak, Çanakkale’deki boşluğu kapatan Almina Kitap, yine düzenlediği etkinlikle bünyesindeki yazarları bir araya getirdi. 

Antalya, Ankara, Diyarbakır, Mardin gibi farklı illerden de yazarları bünyesine katarak her geçen gün okuyucu kitlesini de arttıran Almina Kitap, yazarların kaynaştığı bir etkinlik gerçekleştirdi. Belediye İş Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte kitap yazarları bir araya gelerek kaynaşma sağladılar.

Almina Kitabı kuran ve aynı zamanda yazar da olan Mustafa Gür, “Yayın evimiz 2 sene önce Çanakkale’de kuruldu.  Bu sürede yayın evi olarak 30’a yakın kitap bastık.  Kitap basmanın yanı sıra kitapseverleri yazarlarla buluşturmak amacı ile Merkez ve ilçelerde 20’ye yakın kitap fuarı yaptık.  Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlıkların vasıtası ile okullarda da öğrencileri kitaplarla buluşturuyoruz.  Yayın evi Çanakkale’de bir boşluktu ve biz bu boşluğu doldurduk.  Özellikle genç yazarların yetişmesi için bu alanlarda çalışmalarımız oluyor.  Okullarda değerlerimizi anlattığımız, yazarlarımızı öğrencilerle buluşturduğumuz sohbetlerimiz oluyor.  Bu bölgenin en birikimli ve kültürlü yazarlarını yayın evimizin bünyesinde birleştirdik.  Onlarla birlikte Çanakkale’de gördüğümüz bu boşluğu dolduruyoruz.  Çanakkale dışında Antalya, Diyarbakır, Mardin ve Ankara gibi şehirlerden de yazarlarımız var.  Sadece Çanakkale’de değil il dışında da fuarlara katılım gösteriyoruz ve en son Çorum’daki Kitap Fuarında hem yayın evimiz hem da yazarlarımızı tanıttık. Amacımız Cumhuriyet değerlerini örf ve adetlerini,  gençlere hakkı ile anlatabilmek.

 Ben kendim Hava Kuvvetlerinden emekli bir askerim yazdığım ‘Bilge İnsan’ kitabım üçüncü baskıya ulaştı.  Ayrıca gönüllere dokunan bir şiir kitabım var.   Emekliliğimde yerleştiğim Çanakkale’de gördüğüm bu boşluğu doldurmak için 2 yıl önce kurduğumuz Almina Kitap ile hem Çanakkaleli hem de Türkiye’nin bir çok ilindeki yazarları bünyemizde topladık.  Yazarlarımız ve tüm imkanlarımızla gençlere elimizden geldiği kadar hizmet etmeye çalışıyoruz.  Yaptığımız söyleşilerle gençlerle tanışıyoruz ve yazarlığa meraklı  gençleri Kitap Evimizde ağırlayarak yazarlarla tanıştırıp  ufuklarını açıyoruz.  Yerelde yazarlarımız kendileri bireysel olarak çalışmalarını sürdürdüğü için  pek tanınmıyorlar çevrede  biz de bunları bir araya getirerek hayatın içine sokmuş olduk” dedi.

 

Bünyamin Nami Tonka

Foto: BHA