Kaza, Bursa-Çanakkale karayolunun Lapseki ilçesi yakınlarında meydana geldi. İstanbul’dan Çanakkale’ye gelen A.U. yönetimindeki 34 ETC 950 plakalı yolcu otobüsü, önünde seyir eden 06 DH 8513 plakalı kum yüklü hafriyat kamyonuna arkadan çarptı. Çarpmanın şiddeti ile otobüsünün ön tarafı tamamen dağıldı. Bazı yolcular da otobüs içinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine jandarma, trafik ekipleri, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi.

Otobüste sıkışan bazı yolcular Lapseki Belediyesi kaza kırım ekibi tarafından kurtarılarak ambulansla Lapseki Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz kaza yerine gelerek, incelemelerde bulundu. Kazada yolculardan Egenaz Yalçın, Ahmet Çelik, Gülden Aslantepe, Gazi Karatosun, Rabia Aleyna Gül ve Ünal Yıldız hafif şekilde yaralanırken, otobüs şoförü A.U. yolculardan Şerafettin Parlak ve Selin Şengül ağır yaralandı. Kaza nedeniyle bir süre kapalı olan yol da trafiğe açıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Vali Yaralıları Ziyaret Etti

Vali İlhami Aktaş, Lapseki İlçesi Şevketiye Köyü yakınlarında meydana gelen otobüs kazasında yaralanan vatandaşları Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanelerinde ziyaret etti.

 

Yaralanan vatandaşların tedavi gördükleri, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanelerinde ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk’ten vatandaşların durumları hakkında bilgi aldı ve yaralılara acil şifalar diledi.

 

Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için bütün tedbirlerin alındığını ifade eden Vali İlhami Aktaş,   yaralılarımıza da acil şifalar temennisinde bulundu.

Tuba Demirtaş

Foto: BHA