Biga Organize Sanayi Bölgesi genişleme sahası için ön talep toplama aşaması için çağrıya çıkacaklarını Biga OSB Başkanı Şadan Doğan duyurdu. Doğan yaptığı açıklamada, "Biga Organize Sanayi Bölgemiz tamamen dolu. Firma ilgisi devam ediyor. Bu nedenle genişleme sahamızla ilgili çalışmalarımızı da hızlandırıyoruz. Genişleme alanında yer almak isteyen tüm yatırımcılarımızı davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Biga Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulu olduğu 98 hektarlık alanın tamamen dolu olması nedeniyle başlatılan 50 hektarlık genişleme sahasıyla ilgili yasal prosedürler tamamlandı ve ön talep alınmaya başlandı. 25 kurum ve kuruluştan gerekli izinler alınırken; 1/100.000 çevre düzeni planında da alan, sanayi bölgesi olarak onaylandı. Alanın zemin etüdü de ilgili makamlarca onaylandı ve ön talep aşaması başladı.

Çanakkale Havaalanı'na, Çanakkale Köprüsü'ne, Bandırma demiryoluna, yatırım merkezlerine olan mesafesine ve yapılan yatırımların bölgeye kazandıracağı ivmeye dikkat çeken Biga TSO ve OSB Başkanı Şadan Doğan yatırımcıları Biga OSB'ye davet etti.

"ÖN TALEP İÇİN FİRMALARIMIZ, YATIRIMCILARIMIZ OSB MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAŞVURABİLİRLER"

Biga Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme sahası için ön talep toplamaya başladıklarını duyuran Biga TSO ve OSB Başkanı Şadan Doğan; "Bulunduğu konumu, ulaşım imkanları, büyükşehirlere ve önemli ticaret yapılan merkezlere olan yakınlığı ve imkanları nedeniyle organize sanayi bölgemiz için çok sayıda yatırımcı tarafından yer talebinde bulunuyordu. Bu nedenle genişleme sahasını çözmek için uzun süredir mücadele ediyoruz. Genişleme sahamızla ilgili yasal prosedürleri tamamladık. Artık ön talep toplama aşamasına geldik. Firmalarımız, yatırımcılarımız ön talep başvuruları için OSB müdürlüğümüze başvuruda bulunabilirler" ifadelerini kullandı.

"İKİNCİ YÜZYILIN PARLAYAN YILDIZI OLACAĞIZ"

Biga'nın önümüzdeki süreçte ciddi yatırım onayları nedeniyle parlayan bir yıldız haline geleceğini dile getiren Biga TSO ve OSB Başkanı Şadan Doğan; "İş dünyası olarak Biga'nın ikinci yüzyılımızın yıldızı bir ilçe olması için çalışıyoruz. Bozlar bölgesine onayını aldığımız Yat Üretimi İhtisas Bölgesi, Karabiga Yat Limanı, Karabiga Konteyner Limanı, Sera OSB, Üçüncü Sanayi Sitesi başta olmak üzere çok sayıda projemiz onay süreçlerini tamamlayıp, yatırım aşamasına geçme noktasında. Yat üretimi konusundaki yatırımın bölgemizi şaha kaldıracağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Demiryolu gibi ciddi bir hedefimiz var. Ulaştırma Bakanlığımızın da demiryolu yatırımlarını arttırmak gibi bir hedefi olduğunu biliyoruz. Çanakkale Köprüsü nedeniyle zaten yeterince iyi olan konumumuza bir de ulaşım imkanı da eklendi. Biga'nın geleceği parlak. Biz de ikinci yüzyılın parlayan yıldızı olmak için çok çalışıyoruz. Olacağız da. OSB'mizin mevcut alanında ciddi anlamda ihracat yapan firmalarımız var. Modüler mobilyada Türkiye'nin önemli bir üretim alanıyız. Bölgemize yapılan yatırımlarla OSB'deki 2000'den fazla çalışanın sayısı da katlanarak artacak ve bölgemiz istihdamı için de önemli bir yatırım alanı ortaya çıkacak. Bu gibi nedenlerle bölgemizi tanıyan her yatırımcının koşarak geleceğini biliyorum. Bölgemize değer katacak, güçlü yatırımcıların gelmesini önemsiyorum. Biga'ya yatırım yapan kazanır" dedi.

Haber Merkezi