CHP Çanakkale genelinde bazı ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıkladı. Diğer belediyelerin adaylarının açıklanmamasının sebebini CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan açıkladı; “Açıklanmayan diğer belediyelerin aday adaylarının incelemesi devam ediyor. İnceleme sonunda  adayların nasıl belirleneceğine karar verilecek. Biga Belediyesi için ise sandık kurulacak ve temayül yoklaması yapılacak.”

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için aday belirleme heyecanı devam ediyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de aday adayı başvurularından sonra aday belirleme heyecanı yaşanıyor. Hem aday adayların hem de Çanakkalelilerin merakla beklediği aday belirleme aşaması için CHP genel merkezi önceki akşam toplandı. Toplantı sonrasında Çanakkale’nin bazı ilçe ve belediyelerin belediye başkan adayları açıklandı.

 

ÇANAKKALE’DE CHP 12 ADAYI AÇIKLANDI

CHP’de Çanakkale’nin ilçe ve belde belediye başkanlıkları için belirlenen 12 isim açıklandı. Parti Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda Çanakkale’den 7 ilçe ve 5 belde için toplamda 12 aday kesinleşti. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin adayları ve seçim bölgeleri şu şekilde:

Ayvacık Belediye Başkan Adayı: Mesut Bayram

Bayramiç Belediye Başkan Adayı: Hasan Cem Atılgan

Çan Belediye Başkan Adayı: Harun Arslan

Bozcaada Belediye Başkan Adayı: Yahya Göztepe

Ezine Belediye Başkan Adayı: İrfan Ulusoy

Lapseki Belediye Başkan Adayı: Hasan Kart

Yenice Belediye Başkan Adayı: Olcay Balcı

Terzialan Belde Belediye Başkan Adayı (Çan): Yusuf Kurt

Karabiga Belde Belediye Başkan Adayı (Biga): Semih Kırbaç

Evreşe Belde Belediye Başkan Adayı (Gelibolu): Özkan İnce

Çardak Belde Belediye Başkan Adayı (Lapseki): Metin Semerci

Umurbey Belde Belediye Başkan Adayı (Lapseki): Erdal Doğan

 

ÇANAKKALE-KEPEZ ADAY ADAYLARI İNCELENİYOR

 

CHP’nin merakla beklenen başta Çanakkale Belediyesi olmak üzere, Kepez Belediyesi ve Biga Belediyesi adayları ve diğer belediyeler için adaylar açıklanmadı. Bu belediyeler için adayların belirlenmemesi Çanakkale’de kafa karışıklığına yol açtı. Kafa karıştıran bu kararın nedenini CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan açıkladı. Gazetemize özel açıklama yapan Özgür Ceylan, Çanakkale Belediyesi, Kepez Belediyesi ve diğer belediyeler için açıklamanın yapılmamasını sebebi incelemelerinin devam etmesi olduğunu söyledi. Bu belediyeler için aday aday olanların yapılan incelemeler sonunda nasıl belirleneceğine de karar verilecek. İnceleme bittikten sonra yap bu aday adaylar için de sandık kurulacak ya da anket sonuçları ve genel değerlendirmelerle belirlenecek.

BİGA BELEDİYESİ İÇİN SANDIK KURULACAK

Çanakkale’nin en büyük ilçesi olan Biga Belediye başkan adayı için ise Milletvekili Ceylan, sandık kurulacağını söyledi. Ceylan, Biga Belediyesi için aday adayı olanları için sandık kurulacağı ve eğilim yoklaması yapılacağını söyledi. Burada kurulacak sandıkta çıkan kişinin belediye başkan adayı olacağını vurgulandı.

EĞİLİM YOKLAMASI NEDİR?

CHP’de adayların önseçim ile belirlenmesi talepleri sürerken, bu konu istek Biga Belediyesi için kesinleşti. Eğilim yoklaması yapılması kararlaştırılan yerlerde, YSK’nın görevlendireceği hâkim yerine Genel Merkez yöneticileri ve il örgütü nezaretinde sandık kurularak aday adaylarının yarışması öngörülüyor.

 

Mehmet Güler