Aralık ayı ile beraber kış aylarına geçiş yapıldı. Yazın Çanakkale’de meyve ve sebze fiyatları her yerde olduğu gibi ucuz oluyor. Havaların soğuması ile beraber tarladaki ürünlerin yerini, seralardaki ürünler alıyor. Sera ürünlerinin de maliyeti daha fazla olduğu için daha pahalı. Kış fiyatları da yavaş yavaş Çanakkale pazarlarına yansımış durumda. Çanakkale’nin en büyük pazarı olan Cuma pazarı alanında kurulan Pazar pazarında fiyatlar da sık sık değişmeye başladı. Biber fiyatlarında küçük düşüşler yaşanırken, patlıcan kilosu haftadan haftaya değişiklik gösteriyor. Tüketiciler, özellikle sebzelerin etiket fiyatlarındaki dalgalanmaları yakından takip ediyor.

Kabya biberinin kilosu 15, 3 kilosu da bazen duruma göre 50 TL’ye satılıyor. Kahvaltılı biber ise haftalardır 60 seviyelerinde fiyatını koruyor. Patlıcan fiyatları ise hafta hafta dalgalanmalar gösteriyor. Bir süre kilosu 17 liraya kadar düşen patlıcanın kilosu şu an 20 ila 30 lira arasında değişiyor.

 

Çanakkale Salı pazarında tropikal meyveler tezgahları süslüyor. Ancak tropikal meyveler tezgahlarda satılmaya başladığından itibaren fiyat değişikleri çok fazla gözlenmezken fiyatlar uzun zamandır yüksekliğini koruyor.  Avakado nun tanesi 30 ila 40 lira seviyelerinde gidiyor. Ejder Meyvesinin tanesi ise 30 ila 50 lira seviyelerinde dalgalanıyor. Ananasın fiyatı ise tüm meyveler arasında en yükseği çekiyor. Tanesi 60 liradan satılan Ananas, Çanakkale pazarında en yüksek meyve olarak dikkat çekiyor.

 

 

Bünyamin Nai Tonka

Foto: BHA