Yenice'de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü renkli etkinlikler gerçekleşti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1992 yılında ilan edilen bu özel gün, engellilerin haklarına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanıyor.

Yenice İlçesi Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasıyla başladı. Rehabilitasyon Merkezi Müdürü V. Murat Mangır, merkezin projeleri ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından, halk oyunları gösterisi sunularak bir serginin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, engelli bireylerin el emeği ürünlerinden oluşan sergiyi gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldular.

Programa Yenice Kaymakam Musa Göktaş, Belediye Başkanı Veysel Acar, Cumhuriyet Savcıları Halil Fevzi Erol ve Muhammed Mustafa Karakan, Hakimler Özlem Egemen Çavuşoğlu ve Muhammet Yunus Önal, İlçe Emniyet Amiri Emrah Üresin, Rehabilitasyon Merkezi Müdürü V. Murat Mangır, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Engelliler Günü programı, farkındalık yaratma ve dayanışmayı güçlendirme amacıyla düzenlenen etkinliklerle devam etti.

 

Arzu Baladur