Geçen yıl kış aylarında başlayan kuraklık, bu yazın da devam etti. Son baharın son günlerine doğru yağış başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’ye de son 15 gündür belli aralıklarla yağmur yağıyor. İki günlük aranın ardından yağmur dün yine başladı. Yağmur bu hafta da devam edecek. Bugün de hava yağmur hakim olacak ve sıcaklık 13-17 derece arasına olacak. Cuma günü de yağışlar olacak ve hava sıcaklığı 14-19 arasında değişecek. Yağış en fazla Cumartesi ve Pazar günü olacak.

Cumartesi ve Pazar günü hava sıcaklığı da çok düşecek. Pazar günü hava sıcaklığı 1 ile 9 derece arasında olacak. Bu gün yüksek tepelere kar yağışı bekleniyor. Yağışlı hava Pazartesi günü ara verecek ve daha sonra yine devam edecek.

BARAJLAR DOLUYOR

Yağışlar en çok boşalan barajlara yarıyor. Günler öncesinde yağan yağmur toprağı suya doyurdu. Şimdi her yağış barajlara akacak. Çanakkale genelinde boşalan barajlarda doluluk oranının yüzde 10 civarında arttığı tahmin ediliyor. Yağışların böyle devam etmesi durumunda barajların bir süre sonra önemli bir doluluk oranına çıkacağı belirtiliyor.

Tuba Demirtaş