Rektörlük VİP Salonunda düzenlenen törene; Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Mehmet Erkan Kıllıoğlu, Sinan Karabulgu Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, akademik ve idari personeller katıldı.

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine verdiği emeklerden dolayı Prof. Dr. Hüseyin Erkul’a teşekkürlerini ileterek şunları söyledi “Prof. Dr. Erkul, üniversitemizde 2010 yılından itibaren görev yapmaktadır. Bu süre zarfında, akademisyen olarak başladığı kariyerinde, çeşitli birimlerde yöneticilik görevlerinde bulunarak üniversitemizin gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. Özellikle son iki yıl Rektör yardımcılığı görevini başarıyla yürütmüştür. Bu süre zarfında üniversitemizin akademik ve idari altyapısının güçlendirilmesi, araştırma faaliyetlerinin desteklenmesi ve uluslararasılaşma çalışmalarının geliştirilmesi gibi konularda önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Prof. Dr. Erkul, üniversitemizdeki görev süresince, her zaman özverili ve gayretli bir çalışma sergilemiştir. Üniversitemizin gelişmesi ve yükselmesi için gece gündüz çalışmıştır. Prof. Dr. Hüseyin Erkul, üniversitemizin akademik ve idari kadrosunun önemli bir parçasıydı. Onun yokluğunu hissedeceğiz. Ancak, onun her zaman üniversitemizin bir parçası olduğunu ve her zaman desteğini yanımızda hissedeceğimizi bilmenizi isterim” dedi.

 

Bugüne kadar kamuda vermiş olduğu hizmetlere değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, “40’ı aşkın bir zamandır, ülkem adına çalıştım ve bu durumdan gurur duyuyorum. Üniversitemiz, Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun atanmasıyla birlikte hareketli ve kaliteli bir döneme girdi. Ben de bu dönemde hocamıza eşlik ettim. Üniversitemizde tüm akademik ve idari personelimizle kırmadan, kırılmadan bir çalışma hayatı geçirdim. Üniversitemizden önce de ülkemizin neredeyse her bölgesinde çalıştım. Böyle uğurlanma gurur verici. Bu töreni düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Törenin ardından Senato Salonu’nda gerçekleştirilen senatörlerin katılım sağladığı veda görüşmesine Prof. Dr. Hüseyin Erkul ile ilgili söz alan akademisyenler; kendisiyle ilgili anılarını, duygu ve düşüncelerini aktardılar aynı zamanda emeklerinden dolayı teşekkürlerini sundular.

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu emekliye ayrılan Prof. Dr. Hüseyin Erkul’a plaket takdim etti.

 

Tören günün anısına pasta kesimi ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

Haber Merkezi