Bir öğrencinin kanının bulaştığı para, diğer bir öğrenciye aynı şekilde uygulandığı için bulaşıcı hastalıkların artmasına da davetiye çıkartıyor. Aileler bu durumdan endişe ederken, bu oyunla yaralanan bazı öğrencilerin disipline sevk edildiği gelen bilgiler arasında.

 

Kanlı Para oyunu, madeni para ile oynanıyor. Kanlı para oyunu, madeni para havaya atılması ile başlıyor. Atılan para elin ters tarafıyla tutulup parmakların arasında sıkıştırıldıktan sonra “kanlı para” denilerek masaya 3 kere sert yumruk vuruluyor. Oyunu oynayan kişiler parayı düşürdüğü taktirde ise cezalandırılıyor.

Cezada parayı düşüren kişi elini yumruk yaparak masaya dik olarak koyuyor ve karşısındaki kişi parayı eklem yerlerine vurmaya başlıyor. Bu vuruşlar sebebiyle elde kızarmalar, kanamalar ve kesikler yaşanıyor. Bazı öğrenciler oyunun daha da kanlı olması için madeni paraların etrafına bıçakla, testere ve pense ile kesikler oluşturuyor. Testere şeklini alan madeni paranın kenarları daha çok akmasına ve yaralanmasına neden oluyor. Eklem bölgeleri kanamadan ceza bitmiyor.

ÖZEL VE RESMİ OKULLARDA OYNANIYOR

Sosyal medyada başlayan bu oyun, son zamanlarda Çanakkale’deki okullarda hızla yayılıyor. Oyun özel kolejlerde bile oynanması dikkat çekiyor. İlk başta sakin başlanan oyun, daha sonra sertleşerek devam ediyor. Oyunun en büyük tehlikelerinden biri de bir öğrencinin elini kanatan paraya bulaşan bu kan, başka bir öğrencinin kanına karışabiliyor. Bu da bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkartıyor.

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİLER

Kanlı para oyunu Çanakkale’de hızla yayılması velileri de endişelendiriyor. Çocuklarının elinin kan içinde gören veliler, bu durumu okul yönetimine bildiriyor. Gelen tepkiler üzerine okul yönetiminin tüm çocukların ellerinin kontrol etmeye başladı. Ellerinde yaralanmalar olan öğrenciler disipline sevk ediliyor. Şimdiye kadar çok sayıda öğrencinin disipline sevk edildiği biliniyor. Öte yandan bu oyun nedeniyle bazı öğrencilerin parmak eklem yerlerindeki kıkırdaklarda da ezilme olduğu ifade ediliyor.

 

Mehmet Güler