4 gün süren ve dün biten fuarın açılını Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, Şube Müdürleri, Ramazan Eren ve Halil İbrahim Büyükgaga, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç.Dr. Fatih Kahrıman ve Doç. Dr. Burak Polat, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, Gemlik TB Meclis Başkanı Salih Erdinç Ersan, Biga Ticaret Borsası Başkanı Bülent Baş, Genel Sekreter İbrahim Sütçü , Biga TSO Başkan Yardımcısı Tevfik Başarır , Biga TSO Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Yılmaz, Biga TB Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Tekin, Biga TSO Genel Sekreteri Mustafa Mutlu, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Onur Sinan Türkmen, Bayramiç Ziraat Odası Genel Sekreteri Gülçin Zeybekoğlu ve Genel Sekreter Yrd. Eren Mutlu, Birlik Başkanları, Kooperatif başkanları, tarım firmaları temsilcileri, Muhtarlar ve çiftçiler katılım sağladı.

Çanakkale Ticaret Borsası’nı temsilen fuarda ev sahipliğini Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Meclis Başkanı Birol Çetin, Genel Sekreter Sevcan Elver,Borsa Meclis Üyeleri ve Meslek Komitesi Üyeleri yaptı. 

Bölge ekonomisi ve gelişmesine katkı sağlayan fuarda resmi kurum ve kuruluşlar, odalar ve birlikler, traktör firmaları, tarım makineleri firmaları, bitki koruma ürünü firmaları, gübre, fidan, fide, seracılık firmaları, arıcılık, hayvancılık ekipmanları firmaları, zeytin, zeytinyağı makineleri ile ilgili firmalar, sertifikasyon kuruluşlarının stantları yer aldı.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz fuar ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Çıplak Köyü Muhtarlığı ev sahipliğinde Tarımsal üretim kaynakları, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ve çeşitliliği ile ülkemizin tarımın başkenti olmaya aday Çanakkale’mizde böylesi güzel bir fuarın açılışını gerçekleştirdik.

Fuarda Çanakkale Ticaret Borsası ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında açtığımız standımızda, Çanakkale Domatesimiz ve birçok coğrafi işaretli ürünümüzün tanıtım ve tadımı gerçekleştirmekteyiz. 

Tarım teknolojilerinin buluşma noktası olan Çanakkale 6.Tarım Fuarı’nı bu yılda Cumhuriyetimizin 100.yılı olması münasebetiyle daha bir coşkuyla gerçekleştirme gayretindeyiz.

Bu düşüncelerle, başta bu fuarın İlimizde gerçekleştirilmesine ön ayak olan, fuarın ev sahipliğini yapan değerli kardeşim Çıplak Köyü Muhtarımız Ufuk Göçoğlu olmak üzere Agonya Fuarcılık firmamıza, tüm kurum ve kuruluşlarımıza, organizasyonların gerçekleştirilmesinde görev üstlenen ve katkı veren herkese ayrıca fuara katılım gösteren tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum.

İlimiz açısından kazanımları yüksek, yararlı ve hayırlı bir fuar olmasını diliyor, Cumhuriyetimizin 100. yılı olması vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi